İç mimar Esra Kazmirci: Dekorasyon bir mekana hayat vermek demektir

Güncelleme Tarihi:

İç mimar Esra Kazmirci: Dekorasyon bir mekana hayat vermek demektir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2021 23:04

2012 yılında ortağından ayrılarak kendi ofisini kuran iç mimar Esra Kazmirci, bugüne dek ekibiyle birlikte konut, ofis, otel ve yat tasarımı alanında çok sayıda projeye imza attı. Dekorasyon fikirleri, yarattığı konseptler ve projelerinde yer verdiği çarpıcı detaylarla sektörde büyük beğeni toplayan Kazmirci ile dekorasyonun olmazsa olmazlarını ve işinin özel yaşamına yansımalarını konuştuk.

Haberin Devamı


Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden mezun olan Esra Kazmirci, işlerini Bebek’te bulunan “Esra Kazmirci Mimarlık” adlı ofisinden yürütüyor. Ofisini 2012 yılında kuran başarılı iç mimar, yakın zamanda İzmir’de yürütecekleri bir proje için gün saydıklarıını, bu sebeple İzmir’de butik bir mimarlık ofisi açacaklarını söyledi. Kazmirci, hem Türkiye’de hem de yurtdışında konut, villa, ofis, otel ve yat tasarımı alanında çok sayıda projeye imza attı. Özellikle konut ve restoran projeleriyle dikkat çeken Kazmirci, çalışma biçimi açısından iki mekan arasındaki farklar hakkında şunları söylüyor: “Restoranların proje aşamasında müşteri ve şeflerin isteklerini dinleyerek konsepti çıkarıyoruz. Tasarımı yaparken genel kitleyi de düşünüyoruz. Gerisi zaten kolayca geliyor. Konutta ise iş kapsamı daha belirgin. Tasarım yaparken müşteriyle aynı frekansı paylaşmak, tasarım gücünü artıran önemli bir unsur. Bunu yakaladığınızda özgürlüğün de sınırı olmuyor. Müşterinin ne istediğini bilmesi, iyi bir planlama yaparak evi için bir istek listesi hazırlaması çok önemli. Kapıdan girdiğiniz an neyle karşılaşmak istediği, hangi tarzları beğendiği konusunda bir fikre sahipse, işin yüzde 50'si çözümlenmiş demektir. Biz de bunu pekiştirebilip parçası olabiliyorsak ne mutlu bize.". Şeklinde ifade etti.

BU MESLEĞİ İCRA EDERKEN
SABIRLI OLMAYI ÖĞRENİYORSUNUZ
“Dekorasyon, bir mekana hayat verme kavramı üzerine kurulu ve tamamen özgürlüğe dayalıdır” diyen Esra Kazmirci, mesleğinin ruhunu yansıttığını düşünüyor: “Özel yaşantımda da güzel detaylarla kurgular yaratmak bana keyif veriyor.” İşinin yaşam tarzına da yansıdığını belirten iç mimar, sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu mesleği icra ederken enerjisi yüksek ve pozitif bir bakış açısına sahip oluyorsunuz; sabırlı, disiplinli ve programlı olmayı öğreniyorsunuz. Ayrıca öğrenme isteğiniz hiç bitmiyor. Yaratıcılıkta özgür, cesur ve gerektiğinde tutucu olabilmek bu mesleğin olmazsa olmaz tarafları. Bence iyi bir iç mimarın iyi bir görsel bakışa, hayal gücüne, malzeme bilgisine, teknik bilgiye ve çizim yeteneğine sahip olması gerekir. Gerektiğinde cesur, gerektiğinde tutucu olmalıdır. Tasarımın en büyük püf noktalarından biri de ayrıntılara önem göstermektir. Doğam gereği çok hareketliyim ve ürettikçe daha da enerjik olduğuma inanıyorum.” Esra Kazmirci, ofisinin gündeminin şu sıralar oldukça yoğun olduğunu, devam eden projeleri arasında İzmir Çeşme’de villalar, konutlar ve restoranların bulunduğunu belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!