Hücre ve dokularınızı yenileyebilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Hücre ve dokularınızı yenileyebilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 04:57

FİZİKSEL tıp ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Meryem Özbaş Günay, hücre ve doku yenileyici tıbbi tedaviler hakkında bilgi verdi. Dr. Meryem Özbaş Günay, kişinin kendi hücresel ürünlerinin alınıp işlemden geçirilerek kendine geri verilmesi yoluyla ya da hücrelerin kullanabileceği organik bileşiklerin verilmesiyle hücre düzeyinde tamir ve iyileşme sağlanan tedavilere hücre ve doku yenileyici(rejeneratif) tıbbi tedaviler adı verildiğini belirterek, bu tedavilerin uygun hastalara uygulandığında cerrahi girişime gerek kalmadan yaşam kalitesinin yükseltilebildiğini söyledi.

Haberin Devamı


REJENERATİF İYİ BİR SEÇENEK
Vücudumuzdaki hücre ve dokuların belli bir düzeye kadar kendini yenileme kapasitesi olduğunu söyleyen Dr. Meryem Özbaş Günay, “Ancak kapasitenin aşıldığı durumlarda yenilenme gerçekleşmez ve kronik hastalıklar baş göstermeye başlar. Bu durumla vücudumuzun savaşabilmesi için hem ihtiyaç duyduğu organik bileşiklerin hem de hücresel ürünlerinin dışarıdan verilmesi gerekir. İşte burada en iyi silahımız rejeneratif tedavilerdir” dedi.

TEDAVİNİN UYGULAMA ALANLARI
Rejeneratif tıbbi tedavilerin uygulama alanları hakkında da bilgi veren Dr. Meryem Özbaş Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kıkırdak aşınması ve kireçlenmesi, tendon yaralanmaları, anti aging tedaviler, yara, yanık izlerinin tedavisi, diyabetik ayak ve yaralarının iyileştirilmesi, kanlanması bozulmuş kemik dokunun kurtarılması (avasküler nekroz, osteonekroz gibi), saç dökülmesi, leke tedavisi, romatizmal hastalıklarda kanlanmanın bozulduğu ağrılı bölgelerin tedavisi, ağrı tedavisi gibi alanlarda rejeneratif tıbbi tedaviler başarıyla uygulanıyor.”

Haberin Devamı

 
YÜZ GÜLDÜRÜYOR
REJENERATİF tedavilerle yüz güldürücü sonuçlar alındığını söyleyen Dr. Meryem Özbaş Günay, “Hastanın hücre ve doku yenilenmesi sağlandığı için kalıcı iyileşme oranı yüksektir. Ayrıca cerrahi girişime gerek kalmadan yaşam kalitesi yükseltilebilmektedir. Rejeneratif tıbbi tedaviler; PRP (kandan ayıklanmış yüksek oranda trombosit hücrelerinin verilmesi), CGF(kandan ayıklanmış yoğun büyüme faktörü verilmesi), Kök hücre tedavisi, proloterapi (dekstroz ve anestezik karışımı verilmesi) ve ozon tedavisi ve kombinasyonları (ozonlu prp, ozonlu cgf gibi)” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!