"Herkes istediği servis aracıyla çalışır"

Güncelleme Tarihi:

Herkes istediği servis aracıyla çalışır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2016 09:36

"Herkes istediği servis aracıyla çalışır"

Haberin Devamı

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, servis hizmetinden faydalanmak isteyen öğrenci velilerinin istedikleri herhangi bir servis işletmesiyle anlaşma yapabileceğini söyledi. Bazı okul yönetimlerinin kendi aralarında anlaştıkları okul servis araçlarından faydalanmaları için öğrenci velilerini zorladığını belirten Bostancı, "Böyle bir zorunluluk yok. Birkaç öğrencinin velisi de biraraya gelerek istedikleri okul servis aracıyla anlaşabilir. Yeter ki anlaştıkları okul servis aracında S plaka, belediye ruhsatı ve arkasında okul taşıtı ve 'dur' lambası işaretleri olsun" dedi. Bostancı ayrıca okul servis aracından faydalanan öğrenci velilerinin ödemeyi okul yönetimine değil servis işletmesine yapmasının doğru olacağını belirterek "Öğrenci velileri hizmeti kimden alıyorsa ücreti ona o işletmeye ödesin okul idaresine ödemesinler. Hayatın her aşamasında insanlar hizmeti kimden alıyorsa ona ücreti öder. Ama servis araçlarının ücreti okullara ödeniyor. Bu konuda velileri uyarıyorum" dedi.

Okul servis araçlarının kiralanması işleminin Türkiye genelinde "Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği" kapsamında yapıldığını belirten Bostancı, "Aldığımız duyumlara göre bazı okul yönetimleri ve okulun aile birlikleri kendi aralarında anlaştıkları servis işletmeleriyle öğrenci taşımacılığı yaptırıyorlarmış. Buna diyecek bir sözümüz yok. Burada özellikle dikkat etmemiz gereken konu öğrenci velileri kendi istemeleri halinde çocuklarını herhangi bir okul servis aracı işletmesiyle anlaşarak taşıtabilir. Ayrıca böyle bir hakkın kullanılması halinde okul yönetimi bir yaptırım uygulayamaz" dedi. Okul yönetiminin anlaştığı servis aracından fiyat konusunda uygun bulmayan bazı öğrenci velilerinin kendilerinin anlaştığı okul servis araçlarına korsan muamelesi yapılmasını ve okulun servis alanına sokulmadığını belirten Bostancı, "Bazı okullar okul aile birliğinin anlaşmadığı servis aracına korsan muamelesi yapıyorlar. Bu asılsız bir suçlamayı yapanları kınıyorum. Bir aracın korsan olması için S plaka olmaması, belediye ruhsatı bulunmaması, aracın 'okul taşıtı' ibaresi olmaması gerekiyor. Konu açık ve nettir. Bunun dışında isteyen öğrenci velisi isteği servis aracıyla anlaşabilir. Okul yönetiminin dayattığı servis aracını kullanmaları gerekmiyor. Böyle bir yaptırım uygulayamazlar. Bu araçlara da okul servis alanını indi bindi sırasında kullandırmak zorundalar" dedi.

Hakan GÜNGÖRDÜ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

KUTU

Yönetmelik ne diyor ?

Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'nin 7. maddesinin 3. fıkrasında "öğrenci velileri istemeleri halinde çocuklarını herhangi bir servis aracı işleteni ile anlaşarak taşıtabilirler" deniliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!