Her şey, ‘Sen ne yiyorsan bana da yap’ sözüyle başladı

Güncelleme Tarihi:

Her şey, ‘Sen ne yiyorsan bana da yap’ sözüyle başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2021 08:07

Aslında her şey mide rahatsızlığı nedeniyle film setindeki yemekleri yiyememesiyle başlamış. O da sefer tasıyla sete yemek taşıyarak çözüm üretmiş. Menüde kinoadan köfteler, glutensiz kekler yer almış. Tabii bir süre sonra bu ürünler önce yönetmen Neslihan Yeşilyurt’un, sonra da oyuncu Bergüzar Korel’in dikkatini çekmiş.

Haberin Devamı

Her şey, ‘Sen ne yiyorsan bana da yap’ sözüyle başladı

Gülçin Durmaz bunun üzerine bir süre sonra odağını bu alana kaydırmış. İstanbul’da sadece sipariş üzerine ana ve ara öğünlerden oluşan yemek paketlerini ağırlıklı oyunculardan oluşan kitleyle buluşturmuş. Daha sonra Bodrum’a taşınma kararı alan Durmaz, 2018’den bu yana da ‘Dietico’ markasıyla yemek atölyeleri düzenliyor, sağlıklı yemek paketleri ve detoks içecekleri hazırlıyor.

Her şey, ‘Sen ne yiyorsan bana da yap’ sözüyle başladı

Gülçin Durmaz, bir ihtiyaçla başlayan süreci girişime çevirmeyi başaran bir isim. 2015’ten beri spor ve beslenme koçluğu yapan, kişiye özel diyet yemek paketleri hizmeti veren Dietico’nun kurucusu Durmaz’la hem hikayesini, hem de yarınlara dair beklentilerini konuştuk. 32 yaşındaki Gülçin Durmaz, Kültür Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü mezunu. Okul bittikten sonra özel bir yapım şirketinde editör ve reji asistanı olarak çalışan Durmaz, sonrasında dizi sektörüne girmiş. “3 yıl kadar Karadayı’da reji asistanlığı yaptım” diyen Gülçin Durmaz, ekledi:

Haberin Devamı

Her şey, ‘Sen ne yiyorsan bana da yap’ sözüyle başladı

MİDE RAHATSIZLIĞI VESİLE OLDU

“Dietico’nun temelleri de bu set sırasında atıldı diyebilirim. Şöyle ki, mide rahatsızlığım yüzünden set yemeklerinden asla yiyemezdim. Getirdikleri salata, yoğurt dahil buna... O kadar kötüydü maalesef yemekler. İş ne kadar geç biterse bitsin eve geldiğimde yemeğimi hazırlar, sefer tası taşırdım yanımda. Pek sıradan şeyler hazırlamazdım... Kinoadan köfteler, glutensiz şekersiz kekler yapardım. Tabii o zaman bu kadar yaygın değildi. Bir gün set çok uzadı. Sete gece yemeği geldi, kır pidesi... O sırada da deli gibi spor yapıyorum. Hiçbir kuvvet bana o pideyi yediremez. Yan masamda, yönetmenim Neslihan Yeşilyurt pide yiyor. Ben glutensiz pirinç yapraklarından börek yapmışım, onu yiyorum. ‘Sen ne yiyorsan bundan sonra ben de onları yiyeceğim, bana da yap’ dedi. Sonra da Bergüzar Korel istedi. Bana çok destek oldular. İstanbul’da daha ziyade oyuncularla çalıştım.”

Haberin Devamı

Her şey, ‘Sen ne yiyorsan bana da yap’ sözüyle başladı

ÜÇ YIL İSTANBUL’DA DEVAM ETTİ

Bir süre hem set, hem yemek işini beraber yürütmeye çalıştığını anlatan Durmaz, zamanla bunun imkansız hale geldiğini paylaştı. Evlendikten sonra seti tamamen bıraktığını söyleyen Gülçin Durmaz, “Beslenme üzerine hem online, hem uygulamalı olarak eğitimler almaya başladım. Raw Gourmet International Culinary ve Plant Based Academy’den sağlıklı beslenme eğitimi, HİS Fedarasyonu’ndan wellness ve fitness antrenörlüğü eğitimi aldım. 3 sene İstanbul’da kurye hizmetiyle, sıcak satış olmadan, sadece sipariş üzerine ana ve ara öğünlerden oluşan, içeriği de tamamen temiz ve doğal, kalorisi hesaplanmış yemek paketlerini kapılarına kadar teslim ettik” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Her şey, ‘Sen ne yiyorsan bana da yap’ sözüyle başladı

SAĞLIKLI YEMEK PAKETLERİ

Daha sonra Bodrum’a taşınma kararı aldığını kaydeden Gülçin Durmaz, o dönemi de şöyle anlattı: “Bunda Bodrum’un kış nüfusunun fazla olması, büyük şehirlerden fazlaca göç alması ve insanların ilgi duyabileceğini düşünmüş olmam etkendi. Nitekim de öyle oldu... Bodrum beni çabucak sahiplendi. Burada birbiriyle alakalı meslek grupları arasında network oldukça gelişmiş durumda. Birçok spor hocası ve gıda işiyle uğraşan kişiler benimle iletişime geçti. 2018’den beri de Bodrum’da çeşitli yemek atölyeleri düzenliyorum, sağlıklı yemek paketleri ve detoks içecekleri hazırlıyorum. Kişilerle nasıl bir yemek programına gireceklerini belirliyoruz. Kaç öğün olacak, içerik nasıl olacak, protein ağırlıklı mı vegan mı gibi... Sonrasında haftalık ya da aylık şeklinde üyelik alarak sipariş veriyorlar.”

Haberin Devamı

Her şey, ‘Sen ne yiyorsan bana da yap’ sözüyle başladı

BİR YEDİĞİNİ BİR DAHA YEMİYORSUN

YEMEKLERİN günlük hazırlanıp kuryeyle teslim edildiğini söyleyen Durmaz, işleyiş hakkında şu bilgileri verdi: “Bu sistem insanlara müthiş kolaylık ve ayrıcalık sağlıyor. Düşünsenize, 30 gün boyunca size 3 öğün yemek hazırlanıyor ve aynı yemeği tekrar yemiyorsunuz. Karnabahar bir bakmışsınız köfte, bir bakmışsınız kısır oluvermiş. Dietico’yu farklı kılan bu bence. 5 yılda sayısız reçete ve menü kombinasyonu geliştirdim. Doğal malzemeler kullanıyorum.”

AMAÇ SADECE KİLO VERDİRMEK DEĞİL

BU yıl pandemi ve bebek nedeniyle işlerini daha düşük tempoda tutmak zorunda kaldığını paylaşan Gülçin Durmaz, “2021’de kişilerle birebir çalışabileceğim platformları daha çok artırmak istiyorum. Amacım sadece kilo verdirmek değil. Bu tip yaşam tarzını hayatlarına ve kendi mutfaklarına entegre etmelerini sağlamak” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!