HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

Güncelleme Tarihi:

HDP Van Milletvekili Hezere tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 14:45

- Denizli Memur-Sen İl Başkanı Tavşan: - "Masum insanları öldürenler tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Vatandaşlarımızı öldüren terörist için taziye çadırı açmak devletimize ve bayrağımıza baş kaldırmaktır"- Uşak Kent Konseyi Başkanı Aydın: - "Ankara'da onlarca kişinin ölümüne neden olan birisinin değer görmesi, taziye çadırında anılması basit yönüyle terörün kutsanmasından başka bir şey değildir"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü üyesi için taziye çadırı kurularak terör örgütünün propagandası yapıldığı iddiaları ve çadırın HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer tarafından ziyaret edilmesine Uşak, Denizli ve Aydın'daki sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

Denizli Memur-Sen İl Başkanı Osman Tavşan, Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen terörist için Van'ın İpekyolu ilçesi Esentepe Camisi'ndeki taziye yerine HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in ziyaretinin asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Terörü ve teröristi destekleyen her kim olursa olsun gereğinin hemen yapılması gerektiğini belirten Tavşan, "Güzel memleketimiz gül kokuyorken, kan ağlamaya başladı. Artık analar ağlamasın. Bu hainler hakkında gereğinin hemen yapılması lazım. Masum insanları öldürenler tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Vatandaşlarımızı öldüren terörist için taziye çadırı açmak devletimize ve bayrağımıza baş kaldırmaktır. Ayrıca ölmüş kardeşlerimizin ailelerine ve yakınlarına yapılmış aleni ihanettir" diye konuştu.

Hak-İş Denizli Bölge Başkanı Halil Turan, memleketin şehit olanlar için ağıt yaktığı günlerde, birilerinin bu olayı gerçekleştiren hainin taziye çadırına gitmesinin vatana hainlik olarak kabul edileceğini bildirdi.

Mehmetçiğin terör örgütünün vatandan çıkartana kadar mücadelesine devam edeceğini dile getiren Turan, şu değerlendirmede bulundu:

Haberin Devamı

"Diyarbakır'da, Ankara'da veya başka neresi olursa olsun olayın faillerinin taziyesi olmaz. Hükümetimizde gerekeni yapacaktır. Bunların hesabını tek tek verecekler. Buna karşı milletimizin tek yürek olması gerekmektedir. Herkes tepkilerini ortaya koymak zorunda. Bu güzel ülkemizi kimsenin bölmesine izin vermeyeceğiz, bunu akıllarına not etsinler."

Adaleti Savunanlar Derneği Denizli Temsilcisi Fahri Demirel, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü üyesi için taziye çadırı kurulmasını eleştirerek, şunları ifade etti:

"Mecliste bulunan ve bu devletten maaş alan kişi taziye amaçlı ziyarette bulunması yaralarımızı tazelemiş, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Bu gibi olaylar hiçbir dünya ülkesinde tasvip edilemez. Hükümetten beklentimiz faillerin yakalanması, adli makamlara teslim edilerek gereğinin bir an önce yapılmasıdır. Taziye evini kuran, taziye evine gelen herkes kanun önünde hesap vermeli. Milletvekili sıfatıyla, terörist cenazesi taşıyan ve teröristlere taziyede bulunanların da dokunulmazlıklarının kaldırılarak kanun önünde hesap vermelerini bekliyoruz."

- Uşak

Haberin Devamı

Uşak İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği (UŞİMDER) Başkanı İsmet Çambel, Ankara'daki terör saldırısında 29 kişinin yaşamını yitirdiğini, 60 kişinin yaralandığını hatırlatarak olayı gerçekleştirenlerin devletin ve milletin varlığına kastettiğini söyledi.

Çambel, "Dinimizi yaşamak için devlet olmalı, toprak olmalı, vatan olmalı. Eğer devletiniz, vatanınız ve toprağınız yoksa ne dininizi yaşayabilirsiniz ne de kutsallarınızı. Bu saldırı devletin bekasına yapılmış bir saldırıdır, toplumun vicdanında derin yara açmıştır, onlarca masum insan şehit edilmiştir. Bu taziye çadırına gidip terör propagandası yapanlar hakkında hukuki işlem yapılmalı. Ortada bir suç vardır kesinlikle cezasız kalmamalı" dedi.

Haberin Devamı

Uşak Alevi Derneği Başkanı Fikret Sağdemir, taziye çadırında terör örgütü propagandası yapılmasının tasvip edilemeyeceğini belirterek, beklentilerin terör saldırısını herkes gibi HDP'lilerin de nefretle kınaması olduğunu belirtti. Sağdemir, "Açıkçası HDP milletvekilinin taziye çadırına gitmesi, orada terör örgütü adına propaganda yapması beni şaşırtmadı. Çünkü HDP'nin arka bahçesi PKK. HDP gücünü terör örgütü PKK'den alıyor" sözlerine yer verdi.

Uşak Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın, insanların görüşlerine, ideolojilerine saygılarının bulunduğunu ancak başkalarının canına kasteden, onları öldüren, şehit edenlere saygılı olmadıklarını vurgulayarak, Ankara'da onlarca kişinin ölümüne neden olan birisinin değer görmesi, taziye çadırında anılması basit yönüyle terörün kutsanmasından başka bir şey değildir" diye konuştu.

- Aydın

Haberin Devamı

Aydın Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen terör örgütü üyesi için Van'ın İpekyolu ilçesi Esentepe Camisi'ndeki taziye merkezi oluşturulması ve HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer tarafından ziyaret edilmesini üzüntüyle karşıladıklarını aktardı. Ziyaretin terör saldırısına eşit olduğunu savunan Erdemir, şöyle dedi:

"Biz televizyonlarda gösterilen, oyuncakçılarda satılan silahlara karşı iken, intihar saldırısının failinin taziye çadırına gidilmesi asla kabul edilemez. Terörü ve teröristi destekleyenlere sonuna kadar karşı çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Terörün insanlık suçu olduğunu, bugün bu kanları akıtanlar çok iyi anlayacaklardır."

Haberin Devamı

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, her terör saldırısında Türk halkının kan ağladığını, buna rağmen kan akıtan, hain saldırıyı gerçekleştirenlerin taziye çadırına gitmesinin şehit analarına, babalarına yapılmış en büyük saygısızlık olduğunu ve asla kabul edilemeyeceğini dile getirdi

Türk halkının terörden çok acılar çektiğini ve çok gözyaşı döktüğünü ifade eden Şener, "Bu gözyaşlarını görmeyenler bir gün kendileri gözyaşlarına boğulacaklar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!