Hastane çalışanlarına proje hazırlama eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Hastane çalışanlarına proje hazırlama eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2016 10:17

İZMİR (AA) - Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Eğitim Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı, İzmir Kuzey/Güney, Aydın, Muğla, Balıkesir ve Manisa Kamu Hastaneleri Birliklerine bağlı sağlık tesislerinde görev yapan araştırmacı, uzman ve çalışanlardan oluşan gruplara proje hazırlama eğitimi verildi.
İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ev sahipliğinde iki gün süren ve 140 çalışanın katıldığı eğitimlerde Ar-Ge projeleri geliştirme, yürütme potansiyeli yüksek araştırmacılara projelerinin yazım aşamasında profesyonel destek vermek, kuruma bağlı sağlık tesislerinin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini geliştirmek amaçlandı. Açılış konuşmasını yapan İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "İki günlük eğitimlerde klinik araştırmaları planlamak, projeyi yazmak, soruyu ve hipotezi oluşturmak sonrasında hipoteze ulaşmak yani soruyu cevaplayabilmek ve ardından bunu bilimsel camiaya kazandırabilmek konuşulacak” dedi.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanı Tünay Şahin ise “Dünyadaki gelişmelere baktığımızda Ar-Ge projeleri, klinik araştırmalar ve buluşlar yapmada işin neresindeyiz, ne kadarını biliyoruz. Bunlara baktık. En kaliteli insan kaynağı Kamu Hastaneleri Kurumunda yer almakta. Ama proje yazma, buluş çıkarma, Ar-Ge üretme konularında insanlarımızı başka ülkelere transfer ettiğimizde oralarda yaptıklarını burada yapamadıklarını görüyoruz. O zaman proje nasıl yazılır, Ar-Ge kültürü, Ar-Ge mantığı nasıl oluşturulur, oluştururken hangi açılardan düşünmek gerekir konusunda nasıl bir algı kurmamız gerekir sorularını sorduk. Yani bir alt yapı oluşturmamız gerektiğini düşündük. Geçen bir yılda neler yaptığımızı değerlendirdik ve bugünkü eğitimlerimize karar verdik” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!