Hastaların yaptığı ürünler beğenildi

Güncelleme Tarihi:

Hastaların yaptığı ürünler beğenildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 10:27

Hastaların yaptığı ürünler beğenildi

Haberin Devamı

İZMİR'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konak Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde (TRSM) hastaların yaptığı el emeği ürünler satışa sunuldu.
Konak TRSM hastalarının aylarca zaman harcayarak yaptığı el emeği göz nuru resim, takı, ahşap boyama ürünleri, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yemekhane koridorlarında çok sayıda hastane personelin beğenisine sunuldu ve çok fazla talep gördü. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlusu Uzm. Dr. Endem Köybaşı, "TRSM’ye başvuran hastalarımızda hastalıklarının bulguları konusunda farkındalık yaratıp, bu rahatsızlıkların yol açtığı bazı olumsuzluklara karşı baş etme becerisi kazandırmaya çalışıyoruz. Merkezimizde hastaların öz bakımlarını geliştirecek eğitimler, ahşap boyama, satranç, resim, seramik uğraşı gibi etkinliklerin yanında, hasta yakınlarının da katılabildiği sinema, gezi, piknik gibi etkinlikler de düzenlenmektedir. Bu sergimizin amacı da hastaların gün içinde sosyal uyumlarını, işlevselliklerini artırmak, hayatın bir parçası haline gelmelerine yardımcı olmaktır. Hastalarımızın ürettiği ürünlerden kazandıkları para yine merkezimizde hastalarımızın üretim yapmaları amacıyla gerekli olan malzemelere harcanacak. Hepsine emekleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Şizofreni ve diğer psikotik bozukluklar ile bipolar bozukluk tanılı hastalara hizmet verilmesi amacıyla kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde 1 uzman doktor, 1 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 2 hemşire, 1 iş uğraş terapisti görev yapıyor. Merkezde kayıtlı 100'e yakın hasta bulunuyor.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!