Hasan Burak Akyıldız’dan İzmir’e ilk imza

Güncelleme Tarihi:

Hasan Burak Akyıldız’dan İzmir’e ilk imza
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2022 17:13

ÜROLOJİ uzmanı Op. Dr. Evren Işık, yeni kliniğini İzmir Konak’ta açtı. İzmir’in prestijli iş kulelerinden Mistral Ofis Tower’ın 500 metrekarelik bir alanda hizmet vermeye başlayan ‘AndroKlinik’in tasarımını ise İstanbul’daki başarılı projeleriyle de tanınan iç mimar Hasan Burak Akyıldız imza attı. İzmir’deki ilk projesi olan AndroKlinik ile sektörde fark yaratan Hasan Burak Akyıldız, gerçekleştirdiği çalışmanın detaylarını şöyle anlattı: “Bu işe başlarken Op. Dr. Evren Işık’ın kiralayabileceği yerlerin görsellerini yolladı. Ben Mistral’i görünce ‘Burası’ dedim. Birincisi; İzmir’in simgesi olabilecek modern bir binaydı. İkincisi bir mimarın çalışabileceği rahatlıktaydı. Üçüncüsü ve bizi en çok etkileyen detayı ise panaromik manzarası oldu. Tasarım yaparken de manzarayı herkesin görebileceği şekilde bir plan oluşturduk.”

Haberin Devamı



5,5 AYDA TAMAMLANDI
Akyıldız, tasarım aşamasının Op. Dr. Evren Işık’ın istekleri doğrultusunda şekillendiğini aktardı, “AndroKlinik’in proje ve tasarım aşaması yaklaşık 2 hafta sürdü. Projeye başlarken Op. Dr. Evren Işık’ın önemli istekleri vardı. Örneğin büyük bir oda ve hobi bölümü istiyordu. Bir de ‘Hastaların konforunun çok üst seviyede olması gerekiyor’ dedi. Önce üç boyutlu çizimler yaptık. Op. Dr. Evren Işık beğenince imalat çizimlerine başladık ve projeyi 5.5 aylık süreçte teslim ettik” dedi.
HOBİ ALANI DA VAR
Projede dört iç mimarın yanı sıra yaklaşık 60 kişilik uygulama ekibinin görev yaptığını belirten Hasan Burak Akyıldız, kliniğin öne çıkan özelliklerini ise şöyle sıraladı:
“AndroKlinik’in panoramik bir İzmir Körfezi manzarası var. Kliniğe gelenlerin bundan faydalanmalarını istedik ve bu nedenle bekleme salonuna 60 kişilik bir amfi yaptık. Böylece kademe kademe oturarak manzaranın keyfini çıkarabiliyorlar. Doktorumuzu 95 metrekarelik büyük odaya yerleştirdik. Klinikte Op. Dr. Evren Işık’ın isteği doğrultusunda bir hobi alanı da yarattık ve buraya kendisinin bilardoya olan ilgisi nedeniyle özel olarak üretilmiş bir bilardo masası konumlandırdık. 22 ayrı bağımsız birimden oluşan kliniğin yüksek tavanlı olması da bizim için bir avantajdı.”

Haberin Devamı


ESRA UYGUN’DAN
ÖZEL ÇİZİMLER
ANDROKLİNİK’te sanata yer vermeyi de ihmal etmediklerini dile getiren iç mimar Akyıldız, “Kliniğin duvarlarını sanatçı Esra Uygun’un çizdiği illüstrasyonlar süsledi. Kendisi önce Op. Dr. Evren Işık’la görüştü, ardından çok özel çalışmalara imza attı. Bekleme salonunda ağzında bebek tutan leylek, hamile kadın ve mutlu çiftler figürleri resmetti. Doktorumuzun odasındaki lambaları ise ip üstünde cambazlık yapan bir jonglörle çok özel bir çalışmaya dönüştürdü. Sonuç itibariyle konsept olarak sıra dışı bir mekan oluşturduk. Keskin hatları olmayan yuvarlak formlar, renkler ve mobilyalar kullanmaya gayret ettik. Amacımız hastaların maksimum seviyede rahat hissedecekleri bir klinik yaratmaktı, hedeflediğimiz konfora ulaştık. Engelli hastalar için de her türlü rahatlığı düşündük. Dekorasyonda kullandığımız tüm parçaların benzersiz olmasına özen gösterdik. İzmir’e eşsiz bir klinik kazandırdık, bu şehirdeki ilk projemi başarıyla tamamladığım için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!