Hamilelere 40 derece uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Hamilelere 40 derece uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 14:31

Hamilelere 40 derece uyarısı

Haberin Devamı

KADIN Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özer Gürbüz, yaz aylarına girdiğimiz ve hava sıcaklıklarının arttığı bu dönemde anne adaylarının uzun süre aç ve susuz kalmamaları gerektiğini söyledi.

Hamilelerin kan şekerinin kolay düştüğünü söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özer Gürbüz, “Bizler günde üç öğün yemek yiyerek günü atlatabiliriz ama hamileler üç ana öğünün yanı sıra mutlaka ara öğünlerde almalıdırlar. Sık ve az yemek tabirini burada kullanabiliriz. Kan şekeri çabuk düştüğü için hamilelerde fenalık hissi, soğuk terleme, çarpıntı ve baygınlığa kadar gidebilen şikayetler oluşabilir. Ayrıca hamilelerin susuz kalmaları da erken doğuma kadar giden tehlikeli durumlara yol açabilir. Bu yüzden gebelerin özellikle sıcak geçen yaz günlerinde bol sıvı tüketmelerini öneriyoruz" dedi.

SICAK HAVALARA KARŞI ÖNERİLER

Op. Dr. Gürbüz, sıcak havalara karşı hamilelerin dikkat etmeleri gereken konularda şu önerilerde bulundu:

"Hamileler sıcak havalarda bol sıvı almalılar. Hazır meyve suyu yerine evde kendilerinin hazırlayacakları taze meyve suları veya ayran tüketilmelidir. Çok şekerli yiyeceklerden uzak durulmalı. Hamilelikte Omega 3 alımı çok önemlidir. Omega 3 ceviz fındık badem gibi yiyeceklerde bolca bulunmaktadır. Ayrıca Omega 3 bakımından en zengin gıdalardan biri olan balık haftada en az bir kere mümkünse iki kez tüketilmelidir. İyi temizlenmemiş, bakımı zamanında yapılmamış klimalarda risk faktörü oluşturmaktadır.  Enfeksiyondan korunmak için uygun olmayan klimalar kullanılmamalıdır."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!