Güzelbahçe Belediyesi'nden kurtuluş etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Güzelbahçe Belediyesinden kurtuluş etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2021 20:10

Başkan İnce, “Güzelbahçeliler, ezeli ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde hala bağımsız, hala özgür, hala devrimlerinin ve cumhuriyetin yılmaz bekçileri olmaya devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

GÜZELBAHÇE Belediyesi, 11 Eylül Kurtuluş Parkı’nı açtı. “Bir kentin kurtuluşu ve hafızasını yaşatılacağı Kurtuluş Parkı, aslında bizler için de bir hatırlatıcı görevi görecek” diyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Biz burada bu parkı oluştururken tarihi süreci anlatan söylemlere önem verdik. Kurtuluş yolunda dikmiş olduğumuz bu kırmızı çiçekler vatan uğruna kanlarını döken şehitleri temsil ediyor. 60 metrelik Kurtuluş yolunda 15 Mayıs 1919 İzmir’in işgalinden, 29 Ekim 1923 Cumhuriyeti’n ilanına kadar 14 farklı kaide de Kurtuluş Savaşı süreci anlattık. Öncelikle bu parkın yapılmasında fikir veren meclis üyemiz Ozan Parlar’a ve tarihi sürecin bu kaidelere işlenmesini sağlayan Devrim Seyreğe teşekkür ediyorum” dedi. İlçenin kurtuluş hikayesini ise Başkan İnce, şöyle anlattı:

Haberin Devamı

ŞÜPHE DAHİ DUYMAYIN

“Cumhuriyetin, Atatürk ve devrimlerinin bizler var oldukça sonsuza dek var olacaktır. Hiçbir Güzelbahçeli bundan şüphe duymasın. Kentimizin kurtuluş hikayesi 10 Eylül sabahı batı cephesi kumandanı İsmet (İnönü) Paşa’nın ‘Urla yarımadası temizlensin’ emriyle, Fahrettin (Altay) Paşa idaresindeki 5. Süvari Kolordusu, Birinci Ordu emrine girmesiyle başlamıştır. Bunun üzerine Birinci Kolordu Komutanı Nurettin (Konyar) Paşa, İsmet Paşa’nın emrini tüm askerlerine iletti. Fahrettin Paşa 10 Eylül’ün öğleden sonrası, Birinci Süvari Tümeni’yle Seydiköy (Gaziemir) – Kavacık dağ yolu üzerinden; 57. Piyade Tümeni de sahil yolundan ilerlemeye başladılar. Fahrettin Paşa önderliğinde 14. Süvari Tümeni, 11 Eylülde sahil yolunu izleyerek Güzelbahçe-Kilizman önlerine geldiler. Fakat Güzelbahçe (Kilizman) açıklarındaki Yunan Donanması, Süvarilerimizin ilerlemesine izin vermedi. Süvarilerimiz Balçova’ya geri dönüp, dağ yolunu izleyerek Kavacık’a geçtiler. 57. Piyade Tümeni de Narlıdere’ye ulaşıp, dağ yolundan Payamlı’ya (Hamidiye) ulaşabildiler. Hava karardıktan sonra sahra bataryaları ve arabalı birlikleriyle sahil yoluna inip, bu yolu izleyen birliklerimiz Güzelbahçe’mizi düşman işgalinden 11 Eylül’de kurtarmıştır.

Haberin Devamı

Zafer, kuruluş ve kurtuluş

Güzelbahçe Belediyesi, hem Türkiye hem İzmir hem de Güzelbahçe için büyük önem ve anlam taşıyan üç özel gün için kentte bir dizi etkinlik düzenledi, konserler organize etti. Belediye, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında; Ezginin Günlüğü ve Onur Akın, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü olan 9 Eylül’de ise Devrim Seyrek, Korhan Özgören, Emre Çamtepe ile Güzelbahçe’nin kurtuluş günü olan 11 Eylül’de de İlkay Akkaya konserleriyle Güzelbahçeliler zafer, kuruluş ve kurtuluşu kutladılar.

Güzelbahçe Belediyesinden kurtuluş etkinlikleri

Güzelbahçe Belediyesinden kurtuluş etkinlikleri

Haberin Devamı

ZAFERE YAKIŞIR BİR GECE

GÜZELBAHÇE Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlediği konserlerin ilki olan Ezginin Günlüğü Grubu’nun şarkılarıyla vatandaşlara güzel bir gece yaşattı. Uzun zamandır hemşehrilerimzle bir araya gelememenin burukluğunu yaşadığını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bugün Türkiye’nin en sevilen gruplarından Ezginin Günlüğü’nü Güzelbahçe’mizde misafir ettik. Çok keyifli bir gece yaşattılar bizlere. Bir halkın bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin yakıldığı ve bu uğurda can verildiği 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en güzel şekilde kutlamak için bir aradayız.” ifadelerini kullandı.

Güzelbahçe Belediyesinden kurtuluş etkinlikleri

Haberin Devamı

9 EYLÜL ÇOŞKUSU

GÜZELBAHÇE Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun 99’uncu yıl dönemi nedeniyle Güzelbahçe Amfi Tiyatro’da konser düzenledi. Konsere Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İl Sekreteri Fulya Alçay, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen ve yönetimi, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Devrim Seyrek ve Korhan Özger’in birbirinden güzel ezgileri seslendirdiği konserde Z kuşağının genç temsilcilerinden ve gençler arasında sevilen Emre Çamtepe; Hip Hop R&B söylediği Checkmate ve One love parçalarıyla keyifli dakikalar yaşattı. Konseri İzmir Marşı’yla bitiren sanatçılara vatandaşlar ayakta eşlik etti.

DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Haberin Devamı

Konser sonunda sanatçılara çiçek veren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “29 Ağustos’ta başlatmış olduğumuz, Zafer, Kurtuluş ve Kuruluş konserlerimizin üçüncüsünü İzmir’imizin doğum gününde yapıyoruz. Ebedi, ezeli ve tek Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos’ta başlattığı Büyük Taarruz harekatı sonucu Türk ordusunun Yunan işgali altındaki İzmir’e 9 Eylül 1922’de girmesiyle İzmir düşman işgalinden kurtuldu. Sadece İzmir değil vatanında düşmandan kurtarıldığı kutlu bir gündür. İzmir’imiz için önemli bir gün olan 9 Eylül’ü en iyi şekilde kutlamak ve coşkumuzu artırmak için konserimizi yaptık” dedi.

GÜZELBAHÇE’DEN BARIŞ ŞARKILARI YÜKSELDİ

GÜZELBAHÇE Belediyesi, Zafer Bayramı Konserleri kapsamında düzenlediği ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ konserinde Onur Akın Güzelbahçelilere türkü şöleni yaşattı. Güzelbahçe Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Güzelbahçe Amfi Tiyatrosunda Onur Akın’ı ağırladı. Birbirinden güzel sevilen türküleri seslendiren sanatçı vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Zaman zaman sanatçıya eşlik eden vatandaşlar coşkuyu arttırdı. Güzelbahçe Belediye Başkan Mustafa İnce de düşüncülerini şöyle aktardı:

O SÖZÜ ŞİAR EDİNMELİYİZ

“Onur Akın bizim hemşehrimiz. Bu konserin bizler açısından anlamı daha büyük. Böyle büyük bir sanatçının bizim ilçemizde yaşaması bir de sahne alması ayrı bir güzellik katıyor konsere. 1 Eylül Dünya Barış Günü. Bugün barış ve kardeşliğin en çok konuşulması gereken zaman. Anadolu coğrafyası tüm kültürlerin, tüm medeniyetlerin harmanlandığı bir mozaik. Bu değere, bu kültüre sahip çıkmamız gerekiyor. Baş Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözünde de belirttiği gibi; ‘Yurtta barış, dünyada barış’ı kendimize şiar edinmeliyiz. Anadolu coğrafyası Türkler, Kürtler, Zazalar, Araplar, Ermeniler, Rumlar, Yahudiler, Süryaniler, Nasturiler, Keldaniler, Yezidiler, Bahailer, Aleviler, Lazlar, Hemşinliler, Çerkesler, Gürcüler, Arnavutlar, Pomaklar ve adını buradan sayamayacağım birçok kültürü içinde barındırmış, kardeşlik ve barış içinde yaşamışlar ve yaşamaya devam ediyorlar. Var olsun barış, var olsun kardeşlik, bu vesileyle 1 Eylül Dünya Barış Günü’nüzü kutluyorum” diye konuştu.

Güzelbahçe Belediyesinden kurtuluş etkinlikleri

İLKAY AKKAYA RÜZGARI

GÜZELBAHÇE’nin kurtuluşu olan 11 Eylül kapsamında İlkay Akkaya, Güzelbahçelilere muhteşem bir gece yaşattı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bizim için 11 Eylül kurtuluş ve kuruluşun tarihi. Bugünlerin mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet borçluyuz. O günlerden beri 99 yıldır değişmeyen tek şey Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ezeli ve ebedi liderimiz olduğudur. Sanatsız bir dünya olamaz. Biz de 29 Ağustosta başlatmış olduğumuz, ‘Zafer, Kurtuluş ve Kuruluş’ konserlerimiz de birbirinden değerli sanatçılarımızla sizleri buluşturduk. Son konserimizi Güzelbahçe’mizin kurtuluş günüyle tamamlamış olduk. Bir arada olmayı birlikte etkinliklerde keyifli vakit geçirmeyi çok özlemiştik” diye konuştu.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!