Göztepe'nin hedefinden şaşma yılı

Güncelleme Tarihi:

Göztepenin hedefinden şaşma yılı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 14:01

Göztepe'nin hedefinden şaşma yılı

Haberin Devamı

Onur ATIŞ / İZMİR, (DHA)- PTT 1'inci Ligi'nde dev bütçelerle takım kurarak sezona Süper Lig parolasıyla başlayan ardından yarıştan koparak play off hedefinden de sapan Göztepe, kabus gibi geçirdiği maratonu geride bıraktı.
Son maçta evinde Süper Lig'e yükselen Kardemir Karabükspor'a 2-1 mağlup olan Göztzepe, taraftarının yüzünü son bir kez olsun yine güldüremedi. Geçen sezon 2. Lig'de şampiyonluk yaşadığı teknik direktör Metin Diyadin'le 1'inci Ligi'nde start veren sarı kırmızılılar, 20'ncı haftada Şanlıurfaspor beraberliğinin ardından deneyimli çalıştırıcı ile yollarını ayırdı.
Önder Özen ile kan değişikliğine giden Göztepe, 2'nci yarıda bir türlü istediği ritmi tutturamadı. Özen'in de çare olmadığı Göztepe, 28'inci haftada bu kez Mehmet Aurelio ile yola devam etmeye karar verdi. Yine taraftarını kahreden skorlar alan Göztepe, 34 hafta sonunda 38 puan toplayarak ligi, 13'üncü sırada, küme düşen 1461 Trabzon'un yalnız 4 puan önünde bitirdi.
Metin Diyadin yönetiminde ilk yarıda 17 karşılaşmada 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 de yenilgi alan Göztepe devreyi Süper Lig potasının 3 puan gerisinde 7'nci sırada tamamladı. Ancak 2016 yılı sarı-kırmızılılar için çok kötü geçti. Diyadin'le ikinci yarıda 3 maça çıkan Göztepe 2 beraberlik 1 yenilgi aldı. Bu periyodun ardından Önder Özen dümene geçti. Fakat Özen de 6 karşılaşmadan sadece 1'inde 3 puan yüzü gördü. Aurelio ise bir tek Karşıyaka derbisini 2-0 kazanıp, kalan 6 mücadeleyi galip tamamlayamadan lig sonuna geldi. Göztepe ikinci devrede bir tek Yeni Malatya ve Karşıyaka'yı yenebildi. Elazığspor, Adanaspor, Şanlıurfa, Balıkesirspor, Altınordu ve Boluspor sınavlarını berabere tamamlayan Göztepe, Giresun, Denizli, Erciyes, Adana Demir, Samsun, 1461 Trabzon, Gaziantep BŞB, Alanya ve Karabük'e boyun eğerek son 15 sezonun en kötü ikinci yarısını yaşadı. Kahır sezonunun sona ermesiyle taraftarlar derin bir oh çekti.
AURELİO'DAN VEDA SİNYALI
PTT 1'inci Ligi'nde son 7 karşılaşmada Göztepe'nin başında sahaya çıkan Mehmet Aurelio, Kardemir Karabükspor maçının ardından veda eder gibi konuştu. Göztepe'deki geleceğinin belirsiz olduğunu vurgulayan Aurelio, "Burada kalıp kalmayacağım konusunda yönetimle bir görüşmemiz oldu. Ancak bir yol katedemedik. Benim hayalim takımımda devam edip, Süper Lig'e çıkmak. Fakat beni tercih etmezlerse saygı duyarım. Ben artık sıkı bir Göztepe taraftarıyım" dedi. Başkan Mehmet Sepil'in ise Mehmet Aurelio'yu yardımcı antrenör olarak takımda tutmayı planladığı da öğrenildi.
Gelecek sezon Göztepe'yi Süper Lig'e taşıyacak teknik adam arayışlarına devam eden sarı kırmızılıların Okan Buruk ismi üstünde yoğunlaştığı belirtildi. Sepil'in diğer adayları ise Rıza Çalımbay, Sergen Yalçın, Sadi Tekelioğlu, Suat Kaya ve Bayram Bektaş gibi isimler. Yarından itibaren çalışmalırını yoğunlaştıracak Göztepe'de yeni çalıştırıcının hafta sonuna kadar netleşmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!