Gözaltındaki hakim ve savcılar adliyeye sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Gözaltındaki hakim ve savcılar adliyeye sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 16:59

Gözaltındaki hakim ve savcılar adliyeye sevk edildi

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA) - DARBE girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında İzmir'de gözaltına alınanların adliyeye sevk edilmesine devam ediliyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 83 asker, hakim ve savcıdan adliyeye sevk edilen 13 asker tutuklandı. 31 hakim ve savcı ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir'de şu ana kadar aralarında hakim, savcı ve üst rütbeli askerlerin de bulunduğu 83 kişi gözaltına alındı. Gözaltında işlemleri tamamlanan 13 üst rütbeli asker sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Haklarında ek gözaltı süresi alınan 31 hakim ve savcının ise bugün öğle saatlerinde işlemleri sona erdi. Savcı ve hakimlerden 27'si Yeşilyurt'taki emniyet binasında 4'ü ise ilçelerde adliyeye sevk edildi.
Hakim ve savcıların emniyet binasından çıkartılmaları sırasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Darbe karşıtları ile hakim ve savcıların yakınları sözlü olarak birbirlerine sataştı, araya polis girdi. Bazı darbe karşıtlarının, "Vatansızlar, bunlara idam lazım" diye bağırması üzerine şüphelilerin yakınları, "Bu durum sizin de başınıza gelebilir" diyerek tepki gösterdi.
Tartışmanın daha fazla büyümesini polis engelledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!