Göz tedavisinde üçüncü nesil lazer teknolojisi

Güncelleme Tarihi:

Göz tedavisinde üçüncü nesil lazer teknolojisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2021 22:39

DÜNYAGÖZ İzmir Op. Dr. Hülya Bolu, 1992’den beri göz kusurlarının tedavisinde kısa sürede gözlük ve lensten kurtulmanın yolu olan lazer teknolojisini her geçen gün geliştiğini dile getirdi. Op. Dr. Hülya Bolu, “Smile miyop ve astigmatı olan hastalar için yeni bir tedavi yöntemi olarak tıp dünyasını sarsıyor.

Haberin Devamı

 Smile lazer teknolojisiyle, miyop ve astigmatta çok düşük ve çok yüksek derecelerde bile başarılı sonuçlar alınıyor. Göz kuruluğu problemi yaşayan hastalar artık bu yöntemle güvenle tedavi olabiliyor. Özel bir femto lazerle uygulanan smile lazer yönteminde göz bozukluğu korneadan flep kaldırılmadan düzeltilebiliyor. Lasik ve laseke göre yeni olan bu yöntemin en büyük avantajı lasikte olduğu gibi korneada flep diye adlandırılan kesinin yapılmamasıdır” dedi.

ALTERNATİFİ ORTAYA ÇIKTI

Türkiye’de smile uygulamasında öncülerden olduğunu ifade eden Op. Dr. Hülya Bolu, “Miyopi ve astigmatizma tedavisinde çok güvenli bir yaklaşım olduğunu ve lasik cerrahisindeki flep ile ilgili komplikasyonların bu cerrahide olmadığını belirtmek isterim. Refraktif cerrahide PRK, lasek, lasik ve femtolasikin son 20 yıldır miyopi, astigmatizma ve hipermetropi gibi refraksiyon kusurlarının tedavisinde başarılı ve etkin bir şekilde kullanılıyor. SMILE yöntemiyle bu hastalarda yeni ve güvenilir bir tedavi alternatifi ortaya çıktı. Standart femto-lasik tekniği kornea tabakasından flepin kesilerek kaldırılması ve korneada gerekli lazer uygulamasının yapılıp flepin yerine kapatılmasıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

BİR ŞEY HİSSETMEZSİNİZ

“Smile yönteminde ise kornea dokusu yüzeyde kapak (flep) oluşturulması amacıyla kesilmez” diyen Op. Dr. Hülya Bolu, şöyle devam etti: “Gözde düzeltilmesi planlanan numaranın karşılığı olan ve korneanın içinde şekillendirilen disk şeklindeki bir doku özel bir femto laser uygulanarak hazırlanır. Bu işlem sırasında hasta gözünde kontakt lens benzeri bir lensten başka bir şey hissetmez. Sadece bir ışığa bakmaktadır ve yanlışlıkla yapılan küçük göz ve baş hareketleri ile bir problem oluşmaz. Bu oluşturulan disk şeklindeki parçacık düzeltilmesi gereken göz bozukluğu kadardır. 2 milimetrelik küçük bir lazer kesisiyle bu parça doktor tarafından dışarı alınır. Bu parçanın alınmasıyla göz numarası tamamen düzeltilmiş olur. Tüm bu işlem sırasında hasta küçük bir baskı dışında bir şey hissetmez ve rahatsız olmaz.”

Haberin Devamı

KÜÇÜK BİR KESİNDEN

“SMILE yönteminin en önemli özelliklerinden biri, hastada kuru göz oluşturmaması ve kuru gözlü hastalara da uygulanabilmesidir” diyen Op. Dr. Hülya Bolu, “Klasik yöntemlerle kornea tabakasında hazırlanan flep kuru göze sebep olabilir. Smile yöntemi flepsiz olması ve korneada sadece küçük bir kesiden yapılabilmesi nedeniyle kuru göze neden olmaz ve kuru gözlü hastalarda rahatlıkla uygulanabilir. Kuru göz, flep hastalarında çok başarılı sonuç alındığında bile keyifsizlik yaratabilir ve takip edilmesi gereken bir durumdur. Smile kesisi 2 milimetre olduğu için korneayı besleyen sinirlere zarar vermez ve kuru göz oluşturmaz” ifadelerini kulandı.

Haberin Devamı

SMILE yöntemini hastanın korneasının mekanik gücünün korunmasında diğer yöntemlere göre önemli bir avantaj sağladığını dile getiren Op. Dr. Hülya Bolu, “Özellikle sporcular, itfaiye çalışanları, polis ve asker gibi mekanik travmalara maruz kalma olasılığı yüksek olan kişilerde bu yöntem daha avantajlı. Spor yapan kişilerde önemli bir avantajda kişinin çok kısa sürede, yaptığı spora dönebilmesidir. Darbe alınan sporlarda bile 72 saatte tekrar spora başlanabilir. Ve özel bir korumaya gerek olma” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!