Göz kapağı estetiği ile ışıltılı bakışlar

Güncelleme Tarihi:

Göz kapağı estetiği ile ışıltılı bakışlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2021 14:48

GENELLİKLE 30 yaş üzeri, üst ve alt gözkapaklarında sarkma ve torbalaşma meydana gelmiş, başka sağlık problemi olmayan kişilerin bu ameliyat için aday olduğunu belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Öksüz, blefaroplasti ameliyatlarının hastane koşullarında, lokal anestezi ile veya anestezi uzmanının gözetiminde sedasyon/genel anestezi ile yapılabildiğini ve ortalama 1-1.5 saat sürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

 Öksüz, hastaların aynı gün taburcu olabildiğini de kaydetti. Ameliyat sonrası erken dönemin genellikle rahat geçtiğini kaydeden Öksüz, “Göz etrafında şişlik ve morarma olabilir. Kuruluk, yanma hissi, görme bulanıklığı ortaya çıkabilir. Gözyaşı artabilir, gözler ışıktan bir süre rahatsız olabilir. Hasta, ilk günlerde gözünü tam olarak kapatamayabilir. Bunlar ilk hafta içinde kendiliğinden geçmesi beklenen olaylardır. Dikişler genellikle 5-7 gün sonra alınır. Ameliyat hastaları çok memnun eder. Ancak nadiren yeniden cerrahi girişim gerekli olabilir. Kişi, yaptığı işe ve iyileşme özelliklerine göre genellikle 3-7 gün sonra işine dönebilir. Ancak nadiren bu sürenin uzaması mümkündür. Kullanıyorsa, 1 hafta sonra kontakt lenslerini takabilir. Gözkapaklarının yeni şekli, kişinin bünyesine göre bazen birkaç yıl, bazen de ömür boyu dayanır” dedi.

Haberin Devamı

GÖZ ÇEVRESİ CERRAHİSİ

Göz çevresiyle ilgili tüm cerrahi işlemlerin plastik cerrahlarca yapılması gerektiğini kaydeden Öksüz, şöyle devam etti: “Göz çevresi, yüzümüzde yaşlanmaya dair işaretlerin ilk ortaya çıktığı bölge. Göz kapağı cerrahisi, en sık yapılan yüz gençleştirme işlemi. Yaşlanmanın etkisiyle oluşan kaş düşmesi, gözlerin çukura kaçması, üst göz kapağındaki deri fazlası, alt kapaktaki torbalanmalar, orta yüzdeki doku kayıpları gibi sorunların hepsi çözülebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!