‘Göremez’ dediler şimdi TV izliyor

Güncelleme Tarihi:

‘Göremez’ dediler şimdi TV izliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2021 13:40

MARKETTEN dönerken düşüp yüzünü merdivene çarpan ev hanımı Hülya Dikgitmez’in gözün beyaz kısmı olan sklera dokusu, göz irisi, merceği ve retina dokusu parçalandı. Bir hastanede acil ameliyata alınan ve sklera dokusu dikilen Dikgitmez’e, bir hafta sonraki kontrolde, “Bundan sonra göremezsin” denildi. Bunun üzerine Özel Ata Sağlık Hastanesi’ne başvuran Hülya Dikgitmez, Prof. Dr. Safiye Yılmaz ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla yeniden görmeye başladı.

Haberin Devamı


SİHİRLİ PARMAKLAR ADINI VERDİ
Prof. Dr. Yılmaz, “Hastamız bize geldiğinde yaptığımız muayenede ışık hissinin şüpheli olduğunu gözlemledik. Göz bebeğinin renk veren tabakası olan iris ve göz merceği tamamen parçalanmıştı, gözün arkasında yırtıklar vardı. Gözün ön ve arka tarafı tamamen kan doluydu. Göz arkası ultrasonu yaptık. Birkaç operasyon gerektiren büyük bir hasar olduğunu tespit ettik. Tüm bu süreç hakkında kendisine bilgi verdik. Hastamız bize güvendi, operasyonu gerçekleştirdik. Ertesi gün geldiğinde görüyordu” dedi.
Hiç göremeyeceğini düşünen gözünü geri kazanan Dikgitmez ise bunun bir mucize olduğunu söyleyerek, Prof. Dr. Safiye Yılmaz’a ‘sihirli parmaklar’ adını taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!