Göç mağduru kadın ve çocuklar için konferans

Güncelleme Tarihi:

Göç mağduru kadın ve çocuklar için konferans
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 08:56

Göç mağduru kadın ve çocuklar için konferans

Haberin Devamı

ULUSLARARASI Inner Wheel 244. Bölge Dernekleri tarafından son yılların en önemli sorunlarından biri olan 'göç' konusunda konferans düzenlenecek. 'Yerlerinden edilmiş kadın ve çocukların yaşamlarının iyileştirilmesinde inner Wheel üyelerinin rolü' başlıklı konferans yurt dışından konuşmacıların da katılımıyla 23- 26 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Uluslararası Inner Wheel Yönetim Kurulu Üyesi, 2009/2012 Organizasyon Komitesi Eş başkanı Ayfer Çarkoğlu, konferansın çok güncel ve yürek sızlatan bir konuda düzenlendiğini söyledi. Çarkoğlu, "Bu konferans Inner Wheel tarafından 'Avrupa için Kadınlar' adı altında çeşitli konularda her iki veya üç yılda bir yapılan konferanslar serisinin sekizincisi olacak. Daha önce aile, kültür, sanat ve çevre konularında konferanslar düzenlenmişti. Bu konferanslar insana ve çevremize daha eleştirel ve sorgulayıcı bir gözle bakmamızı sağlaması bakımından faydalıydı. Bu konferansımızda ise çok hümanist bir konuyu ele alıyoruz" dedi.

Inner Wheel 244. Bölge, 2017/2018 Dönemi Bölge Başkanı, Organizasyon Komitesi Eş Başkanı İclal Kardıçalı da konferansın içeriği konusunda bilgi verdi. Kardıçalı, konferansta İspanya'dan Musevi göçünden Türkiye- Yunanistan arasındaki mübadeleye, bunların sosyal, kültürel etkilerine, İzmir'in güncel göçmen ve mülteci deneyimine kadar geçmişten ve günümüzden göç sorununun ele alınacağını söyledi. Kardıçalı, "Konferansta sorunlar kadar sorunların çözümü için üretilmiş, uygulanan projeler de anlatılacak. Konferansa derneğimizin Hintli Dünya Başkanı Dr. Kapila Gupta'nın yanı sıra Avrupa ve İzmir, Edirne, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Denizli ve Kıbrıs Inner Wheel üyeleri katılacak. Böyle bir konferansı düzenlemenin, İzmir olarak ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.

Konferans İzmir Hilton Oteli'nde 24 Kasım Cuma günü, 'Tarih boyunca İzmir göçmenlere kucak açmıştır' başlıklı panelle başlayacak. 'Eğitim birlikleri olarak aileleri destekleyen gönüllü çalışmalar' ise ikinci oturumun başlığı olacak. Müzik dinletileriyle renklendirilecek konferans programında konuşmacılar çeşitli göç öyküleri anlatacak, yerinden edilmiş kadın ve çocukların sorunlarının çözümü için geliştirilmiş projeler sunulacak. 'Avrupa Göç Politikalarının Düzenlenmesinde Inner Wheel'in rölü' konulu sunumla konferans sona erecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!