Global Wellness Day’in Sekizincisi Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Global Wellness Day’in Sekizincisi Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2019 22:01

Belgin Aksoy’un, Türkiye’de başlatıp yüzlerce ülkeye yaydığı Global Wellness Day’in 8incisi, Türkiye ana merkezli olarak, binlerce noktayla eş zamanlı halde Kuşadası’nda, Sevgi Plajı’nda kutlandı.

Haberin Devamı

 

Dünya Türkiye’yi takip etti!

Türkiye merkezli kutlamayla birlikte aynı gün 150 ülkede, beşbinden fazla noktada, milyonlarca kişi tarafından halka açık ve ücretsiz olarak çeşitli etkinliklerle kutlanan gün “iyi yaşam” kavramını tüm dünyanın gündemine taşıdı.

Etkinlik Kuşadası, Sevgi Plajı’nda yaklaşık 6000 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Dünyada ise sabahın erken saatlerinde Yeni Zelanda’da meditasyon ile başlayan kutlamalar Hawaii’de danslarla son buldu.

 

 

Bu yıl Birleşmiş Millet Resmi Takvimi’ne de girmeye hazırlanan Global Wellness Day kutlamalarında katılımcılar; Gem Akcan ile “Yoga”, Baha Cemali ile “Body Boost”, Ayşegül Demirsoy ile “Zumba”, Ebru Karaduman ile “Çocuklar Sporda” programları ve Kaan Öztürk Konseri gibi farklı etkinliklere katıldı.

 

Haberin Devamı

Etkinliklere ek olarak, tüm gün çocuklar için resim sergisi, tang-run, uçurtma atölyesi gibi özel aktiviteler de gerçekleştirildi.

Global Wellness Day’in Sekizincisi Kutlandı

 

Global Wellness Day dünyayı etkisine aldı!

 

Global Wellness Day’in Kurucusu Belgin Aksoy iyi yaşamın önemine dikkat çekti ve hedeflerini anlattı:

Global Wellness Day’in Sekizincisi Kutlandı

 

“Ne mutlu ki 8. yılına giren Global Wellness Day, 7 kıtada 150 ülkede, Everest Dağı’nın zirvesine GWD bayrağının taşınması da dahil olmak üzere, 5 binden fazla noktada sadece ücretsiz aktiviteler ile kutlanan, uluslararası bir gün haline geldi.

Cumhurbaşkanlarından okullara, belediye başkanlarından hastanelere, dünyaca tanınmış iş insanlarından uluslararası başarılara sahip sporculara kadar, bir çok kişi, kurum, global marka Global Wellness Day’e desteğini vermiş bulunmakta. Bugün 300 milyon kişinin hayatına dokunabilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Dilin, dinin, ırkın, siyasetin tüm sınırlarını kaldırmayı başarmış bir günü yaratıp, tüm dünyaya yayılmasını sağlamak bir hayal ile başladı; geceyi gündüze katıp çalışınca gerçeğe dönüştü. Bir Türk kadını olarak, dünyada bir günün kutlanmaya başlanmasını sağlamış olmaktan dolayı duyduğum mutluluk tarifsiz.”

 

Belgin Aksoy ayrıca geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü Kardiyolog ve Fikir Lideri Dr. Öz’ün de websitesine konuk olarak Global Wellness Day’i ve  çıkış noktasını kaleme aldı.

Global Wellness Day’in Sekizincisi Kutlandı

 

“Bir gün tüm yaşamınızı değiştirebilir!

Global Wellness Day’in daha iyi bir yaşam için önerdiği “7 Adımlık Manifesto”su var. İyi yaşamı bir hayat tarzı haline getirmek için Global Wellness Day, bu yedi basit adımı atmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Global Wellness Day’in Sekizincisi Kutlandı

 

Önemli olan, hepsi olmasa bile bunların en azından birkaç tanesini düzenli olarak günlük hayatın bir parçası haline getirebilmek.

  1. Bir saat yürüyüş yapın
  2. Daha fazla su için.
  3. Plastik şişe kullanmayın.
  4. Doğal gıdalarla beslenin.
  5. İyilik yapın.
  6. Sevdiklerinizle aile yemeği yiyin.
  7. Saat 22:00’de uyuyun.

Sevgi Plajı’nda Kuşadası Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen Global Wellness Day kutlamasına dair Belediye Başkanı Ömer Günel de açıklama yaptı:

“2012 yılında Türkiye’de doğup tüm dünyaya yayılan Global Wellness Day bu yıl ilk kez 8 Haziran’da Kuşadası Sevgi Plajı’nda kutluyoruz.

Belgin Aksoy hanımefendinin Türkiye’den  dünyaya bir hediyesi olan Wellness Day, “İyi yaşam herkesin hakkı” mottosuyla globalleşerek bir çok insana umut olmuştur. Bu noktada uluslararası bir marka yolunda emin adımlarla ilerlediğimiz Kuşadası’nda yine bir ilki yapmanın heyecanını taşıyoruz.”

Haberin Devamı

Ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilen Global Wellness Day her yıl Haziran ayının ikinci cumartesi günü kutlanıyor.

prfit İletişim: Şahika Özarslan – sahika@prfit.com.tr - 0533 086 3518

Belgin Aksoy Kimdir?

Belgin Aksoy, dünyaya yayılmış olan Global Wellness Day’in kurucusu. İsviçre’deki Institute Hotelier Cesar Ritz’de eğitimini alan Belgin Aksoy, 23 yıldır otel ve turizm sektöründe çalışıyor. Aynı zamanda, Türkiye’nin ilk destinasyon spası olan Richmond Nua Wellness Spa’nın kurucusudur. İnsanların hayatlarına olumlu yönde dokunan dünya çapında yarattığı Global Wellness Day projesiyle 2016 yılında, wellness-spa sektörünün en prestijli ödülü “Wellness Sektörünün Öncü Kadını” ödülüne layık görüldü. Aynı yılın Aralık ayında American Spa tarafından “En Etkili Spa Lideri” ödülünü aldı.

 

Haberin Devamı

Global Wellness Day hakkında:

Global Wellness Day, Belgin Aksoy’un başında bulunduğu İstanbul merkezli GWD İdari Ofisi liderliğinde, 86 Elçi, 23 Ana Destekçi ve 3 Danışman ile tüm dünyada, Wellness’ın sadece fiziksel ve ruhsal sağlıktan ibaret olmadığını, yaşlılar evini ziyaret etmekten, muhtaç insanlara gıda yardımı yapmaya, bir devlet okulunun duvarlarını boyamaktan, çevreyi korumak amacıyla hatıra ormanı oluşturmaya ve okullarda sağlıklı beslenmenin önemini yaymaya kadar birçok iyi adımın da tüm insanlığın sorumluluğu olduğuna dikkat çekiyor.

 

Proje; bireyleri hedeflemenin dışında, tüm dünya ülkelerini, vatandaşlarının refahını sağlayacak gerekli uygulamaları hayata geçirerek, onları egzersiz, sağlıklı beslenme ve spiritüel öğretiler ışığında kendilerini yeniden keşfetme sürecine yönlendiriyor.

Belgin Aksoy’un hayata geçirdiği Global Wellness Day’in en önemli yanı tamamen gönüllülük esasına dayanıyor olması. Dünyanın dört bir yanında insanları fiziksel, zihinsel ve ruhsal anlamda daha iyi ve sağlıklı bir yaşama kavuşturmaya adamış kişiler ve kurumlar, hiçbir çıkar gözetmeden bu konuda toplumsal bir farkındalık yaratmaya çalışıyor.

Global Wellness Day’in Sekizincisi Kutlandı

 

Dünya, Global Wellness Day’i destekliyor

Global Wellness Day; iş, spor ve sanat alanında dünyaca ünlü, önde gelen isimlerden destek görüyor. Bu hareketi destekleyenler arasında dünyaca ünlü iş insanı Richard BransonRichard Branson, dünyaca ünlü yazar Deepak Chopra, Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Jordan Peele gibi isimler var.

Ayrıca, National Geographic'in başarılı TV serisi Brain Games'in Emmy adayı sunucusu ve Shots of Awe'in yaratıcısı Jason Silva da Global Wellness Day’i destekleyenler arasında. Amerika’dan Brezilya’ya, Kanada’dan Hindistan’a, Meksika’dan Tayland’a birçok büyük ülkenin hükümet temsilcilerinin de resmi desteklerini verdikleri Global Wellness Day’i destekleyen kişi ve kurumların sayısı her yıl artmaya devam ediyor.

 

İnsanseverlik Kategorisi’nde İnovasyon Ödülü

Global Wellness Day, Uluslararası Spa Derneği’nin (ISPA) düzenlediği yarışmada İnsanseverlik Kategorisi’nde İnovasyon Ödülü kazanarak uluslararası alanda etkisini kanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!