Girişim Kampüsü 5 eğitimleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Girişim Kampüsü 5 eğitimleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 12:01

LİDER Yaratıcı Katılımcılar (LİYAKAT) Derneği ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü liderliğinde, Bornova Belediyesi, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB),  İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) işbirliğinde sürdürülen girişimcilik proje yarışması Girişim Kampüsü 5 eğitimleri başlıyor.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri tarafından 29 - 30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde gerçekleştirilecek eğitimlerde; girişimcilik, işi-çalışanları yönetmek, iş modelini belirlemek, pazarlama planı hazırlamak, müşteriler için değer yaratmak, üretim planlaması, fon kaynakları bulmak, efektif olarak kaynakları yönetmek, maliyet analizi, dağıtım kanallarını yönetmek gibi konulara yer verilecek.

Doç. Dr. Burak Çapraz 'Girişimcilik: Yeni ufuklara yelken açmak, işimi ve çalışanlarımı nasıl yöneteceğim', Yrd. Doç. Dr. Elif Tunalı Çalışkan 'İş modelimi nasıl belirleyeceğim', Doç. Dr. Aykan Candemir 'Pazarlama planımı nasıl hazırlayacağım? Müşterilerim için nasıl değer yaratacağım', Yrd. Doç. Sertaç Çakı 'Üretim planlaması nasıl yapılır', Yrd. Doç. Sertaç Çakı 'Fon kaynaklarımı nasıl ve nereden bulacağım? Maliyetlerimi nasıl analiz edeceğim', Yrd. Doç. Dr. Elif Tunalı Çalışkan 'Nasıl tedarik edeceğim ve üreteceğim? Dağıtım kanallarını nasıl yöneteceğim' başlıkları altında eğitim verecek. Eğitimler sırasında katılımcılar girişimcilik sırasında karşılaşabilecekleri temel sorunları ve çözüm yöntemlerini interatif olarak öğrenme şansı yakalayacak.

Haberin Devamı

5 yıldır aralıksız gerçekleştirilen Ege Bölgesi'nden sonra Türkiye'ye yayılan Girişim Kampüsü eğitimleri tamamlandığında girişimci adaylarına mentörler atanacağını belirten LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi "Hem bir proje yarışması hem de eğitim programı olan Girişim Kampüsü; girişimci adaylarına teori ve pratiği birleştirme, iş planı hazırlama, karşılaşabilecekleri problemleri önceden analiz edebilme ve bunlara uygun çözümleri üretme yöntemlerini bir arada sunuyoruz. Ayrıca bu yıl proje sonuçlarının açıklandığı gün, tüm başvuran girişimci adaylarının projelerini sergileyebileceği bir 'proje pazarı' oluşturacağız. Böylece girişimci adayları projelerini programa katılan farklı yatırımcılar ile de buluşturma fırsatı yakalayacaklar. Yarışma sonunda ilk üç dereceye giren projeye ve bir sosyal girişimcilik projesine çeşitli ödüller veriyoruz. Tüm bunları hem proje ortaklarımız hem de sponsorlarımızın desteği ile kendi olanaklarımız çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Bu yıl sponsorlarımız arasına Paşa Çiftliği katıldı. Amacımız hem girişimci adaylarının artmasını sağlamak, hem de nitelikli projlere sahip girişimci adaylarına eğitimlerin yanısıra maddi olarak can suyu sayılabilecek destekler vermek" dedi.

Haberin Devamı

Her yıl Girişim Kampüsü yarışma ve eğitim programının bir yıllık bir süre içerisinde devam ettiğini belirten LİYAKAT Girişim Kampüsü Proje Lideri İlhan Başar, "Önce başvuruları alıyoruz, daha sonra ön elemeden geçen başvurular değerlendiriliyor ve yarı finale kalan projeler eğitim programına katılıyor. Bu program sırasında adaylar iş fikirlerindeki eksikleri de tespit etme şansı yakalıyorlar. Eğitim programı tamamlandıktan sonra ise girişmci adayları Canvas İş Planına uygun olarak projelerini hazırlıyorlar ve farklı kurum ve kuruluşlardan alanında uzman kişilerden oluşan bir jüri önünde projelerini sunuyorlar. Bağımsız jüri tarafından değerlendirilen girişimci iş fikirlerinden finale kalan ilk üçü ve bir sosyal girişimcilik fikri ödül kazanıyor" dedi. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!