Gezi teknesi Beydağ Barajı'na indirildi

Güncelleme Tarihi:

Gezi teknesi Beydağ Barajına indirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 21:06

Gezi teknesi Beydağ Barajı'na indirildi

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Beydağ Belediyesi, Beydağ Su Gönülleri Kooperatifi işbirliğiyle İZKA projesi kapsamında alınan gezi teknesi Beydağ Baraj gölüne indirildi.



Beydağ'da alternatif turizmi geliştirmek için 350 bin liraya alınan 26 kişilik gezi teknesi Beydağ Barajı'na düzenlenen törenle indirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ Belediyesi, Beydağ Su Gönülleri Kooperatifi'nin İZKA projesi kapsamında ortaklaşa aldığı gezi teknesi bir süre önce İzmir Körfezi'nde denendi.



Teknenin suya indirilmesinin ardından konuşan Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, "Gördüğünüz gibi su ürünlerine ait büyük teknemizi bugün suya indirdik. Bölge turizmine bir şeyler kazandırması ve alternatif turizm oluşturmasını amaçlıyoruz. Sadece Beydağ ilçesi için değil, Kiraz, Ödemiş ve Tire gibi bölgedeki yakın ilçedeki insanları da doğa ve su turizmiyle iç içe olsun istedik" dedi.



Proje ortaklarından Beydağ Barajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Saydam ise, "Bu projenin hayata geçmesinde emeği olan herkesi teşekkürü borç biliriz. Çünkü tek başımıza kooperatif olarak üstesinden gelebileceğimiz bir proje değildi" diye konuştu.



Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, tekne turlarının 15-20 içinde başlayacağını söyledi.

BEYDAĞ (İzmir), (DHA)



FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!