Gezgin - Ferzan Yapkuöz "Çocuklar ÇeÅŸme’de çok mutlu"

Güncelleme Tarihi:

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Çocuklar Çeşme’de çok mutlu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 21, 2023 04:56

Çeşme ve Alaçatı, çocuklar için birçok eğlenceli aktiviteye imkan sağlıyor. Su parkları, plajlar ve çiftlikler çocuklar için keyifli bir tatil sunarken; Alaçatı’nın tarihi sokaklarında gezmek, rüzgar sörfü yapmak veya yelken dersleri almak da çocuklar için unutulmaz deneyimler olabiliyor. Şüphesiz su aktivitelerini sadece çocuklarla sınırlamak olmaz, siz de onlarla birlikte eğlenebilirsiniz.

Haberin Devamı

 

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Çocuklar Çeşme’de çok mutlu

ÇEŞME, Ege Denizi’nin en popüler tatil beldelerinden biri... Özellikle çocuklar için birbirinden eğlenceli aktivitelere ev sahipliği yapmasıyla da dikkat çekiyor. Çeşme’de bulunan ‘Aqua Toy City’ ve ‘Oasis Alaçatı’ gibi su parkları çocuklar için harika birer seçenek. Bu su parklarında çocuklar kaydıraklarda eğlence dolu anlar yaşarken, aileleri de şezlonglarda güneşin tadını çıkarabilirler.
Çeşme’de ailece ziyaret edebileceğiniz bir diğer mekan ise Alaçatı’da bulunan günübirlik çiftlikler. Bu çiftliklerde çocuklar doğayla iç içe zaman geçirebilir, hayvanları besleyebilir ve lezzetli organik ürünleri tadabilirler. Ayrıca bu çiftliklerde ata binebilir, çocuklarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz.
‘Çeşme Binicilik’ adlı mekanda doğayla bütünleşebilir, binicilik dersleri alabilirsiniz. Biniciliği özellikle çocuk ve gençler arasında yaygınlaştırmak isteyen işletmeye üye olabileceğiniz gibi günübirlik kullanım da yapabilirsiniz. Özel gruplar halinde atlarla bağların arasından denize kadar gidip birlikte denize girebileceğiniz safari de planlayabilirsiniz. Ayrıca konaklamak isteyenler için çiftlik içinde bir de otel bulunuyor.
Alaçatı Rüzgar Sörfü Merkezi’ne giderek yelken sörfü yapma veya sörf dersleri alma şansı yakalayabilirsiniz. Bu deneyim çocuklarınızın denizle olan ilişkisini güçlendirecektir. Alaçatı’da birçok sörf okulu bulunuyor, bunlardan herhangi birini seçebilirsiniz.
Çeşme’de ayrıca kaçırılmaması gereken bir diğer aktivite ise deniz turu... Tekne turlarıyla çocuklarınızı denizin ortasında keyifli bir yolculuğa çıkartabilirsiniz.

Haberin Devamı

Â

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Çocuklar Çeşme’de çok mutlu

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Çocuklar Çeşme’de çok mutlu

Spor ve sanat iç içe

YAZ döneminde Çeşme ve Alaçatı’da yaşayanlar için çocuklarının spor yapabileceği ve çeşitli aktivitelerle gününü zenginleştireceği birçok seçenek var. Bunlardan biri olan Arkas Çeşme Site Spor, her yıl çocuklara müthiş bir yaz kampı programı hazırlıyor. Haziranda başlayan kamp takvimi üç ay sürüyor. Spor, sanat ve bilim etkinlikleri çocukların hem fiziksel, hem de zihinsel gelişimlerini artırıyor. Kampta; voleybol, tenis, basketbol, yüzme ve dans gibi sportif etkinliklerle, müzik ve resim gibi sanat aktivitelerin yanı sıra robotik kodlama eğitimi de yer alıyor.
Ütopi Alaçatı Yaz Okulu’nda ise sanatın tüm renkleri mevcut. Çocuklar; resim, seramik, yaratıcı sanat, müzik, orff-ritim, yoga, orman atölyeleri, yaratıcı drama, tiyatro gibi etkinlikleri alanında uzman eğitmenler eşliğinde yapıyor. Bunların yanında spor, kodlama, akıl oyunları, çocuk felsefesi, çocuk edebiyatı, lego education gibi ekstra branş dersleri de var. Alaçatı Sörf Plajı’nda bulunan yaz okulu 3 yaş itibariyle çocuklarınızı alıyor.
Büyük bir bahçede yer alan AnaÇatı Anaokulu gün boyu çocukların çeşitli aktiviteler ve oyunlarla mutlu olmalarını sağlıyor.
Eymi Kids’de çocuklar İngilizceyi eğlenerek ve keşfederek öğreniyor. Çocukların çok yönlü olarak gelişebilmesini amaçlayan okul, farklı metotlar kullanarak İngilizce eğitim veriyor.

Haberin Devamı

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Çocuklar Çeşme’de çok mutlu

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Çocuklar Çeşme’de çok mutlu

Gezgin - Ferzan Yapkuöz Çocuklar Çeşme’de çok mutlu

 

Haydi yelken öğrenmeye

DÜNYANIN en iyi yelken parkurlarından kabul edilen Çeşme’de devam eden etkinliklerle yelken sporuna yeni bir soluk kazandırılması hedefleniyor. Çeşme ve Alaçatı’da birçok çocuk dostu işletme, plajlar var. Bunlardan biri Çeşme Batı Yelken Spor Kulubü... Burada çocuklarınızla birlikte siz de yelken ya da sörf öğrenmeyi deneyimleyebilirsiniz. Altınyunus’un yanında bulunan ve butik bir aile spor kulübü olan Çeşme Batı Yelken Spor Kulübü, 6 ve 12 yaş optimist, 9 yaşından itibaren de sörf eğitimi veriyor.
Kurulduğu tarihten itibaren çok sayıda milli sporcu yetiştiren, kazandığı ulusal-uluslararası madalya ve kupalarla Türk yelken camiasını başarı bir şekilde temsil eden Arkas Çeşme Yelken Spor Kulübü de birçok sporcuya ev sahipliği yapıyor. Düzenlenen kurslarda çocuklar, hafta içi her gün 10.00-13.00 saatleri arasında 20 kişilik gruplar halinde özel eğitmenlerden optimist ve wayfarer eğitimi alıyor.

 

Haberin Devamı

Bu plajlar onlara göre

QUENTE Beach, en çok çocuklu ailelerin tercih ettiği yer. Giriş ücretinin düşük olduğu, hafta içi çocuk bakımı verenlerden para alınmayan, bol ağaç gölgesi bulabileceğiniz, derin olmayan ve her zaman sakin olan deniziyle Quente’de huzurlu vakit geçirebilirsiniz.
Seya Beach Alaçatı da tam bir çocuk aile plajı. Siz güneşlenirken çocuklarınız da gün boyu süren aktivitelerle keyifli vakit geçirebilir. Sanat, yoga, drama, duygusal oyun, masallarla dans atölyeleri, anne-bebek masajı gibi birçok aktivite var. Ayrıca psikolog eşliğinde terapi oyunları da yer alıyor.
İsterseniz Fun Beach ve Fllyinn Beach’in berrak ve soğuk denizi ile kendinize gelebilir, çocuklarınız için de su sporları aktiviteleri planlayabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!