Gezgin - Erkan İyigüngör "Eylülde de çok güzel"

Güncelleme Tarihi:

Gezgin - Erkan İyigüngör Eylülde de çok güzel
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2023 09:24

Eylülün ortası geldi, yaz bitmedi! Ancak, Kuşadalı olun olmayın bir gözünüz sürekli Ada’da yaşayanlardansanız şu sıralar “Kuşadası’nın en güzel zamanı” dediğinizi duyar gibiyim.

Haberin Devamı

Gezgin - Erkan İyigüngör Eylülde de çok güzel

 

OKULLAR açıldı, tatilcilerin büyük bir bölümü kente döndü. Kalabalığı sevmeyenler için Kuşadası’nın en ideal günleri... Deniz başka bir keyif verir eylül ayında. İlçe merkezinde kahve içebilir, sokak aralarını keşfedebilir, sahilde yürüyüş yapabilirsiniz. Sevda Tepesi de ziyaret edebileceğiniz noktalardan biri. Burası ilçe merkezine hakim noktada yer alan dev Atatürk Heykeli’ne ev sahipliği yapıyor. Müthiş manzaraya sahip tepedeki çardaklardan güneşin batımını izlemek büyük keyif veriyor. Tepeden hemen aşağıda Ada’nın en eski mahallelerinde Camiatik’e inilebilir. Mahalleye duvarında iki oluk bulunan bir çeşmeden dolayı ‘ikioluklu’ diyenler de var.

Haberin Devamı

Gezgin - Erkan İyigüngör Eylülde de çok güzel


PORT VE BARINAK
Başka bir uğrak noktası ise Ege Port... Limana yanaşan cruise gemilerinin yolcuları otobüslerle Efes, St. Jean Bazilikası, Meryam Ana Evi gibi yerleri gezmeye gidiyor. Buradaki tüm esnaf iş planını gemilere göre ayarlıyor. Port’un içinde yeme-içme yerleri ve mağazalar bulunuyor. Limanın hemen bitişiğinde balıkçı barınağı ve çevresindeki lokantalarla dolu balık hali, eski Kuşadası dokusunu yansıtıyor. Balık halinin üst katında lokanta ve kahvehane var.


KUŞADASI MARİNA
Kuşadası Marina, ülkemizdeki en büyük marinalardan biri olarak kabul ediliyor. Marina sadece tekne ve yatlar için değil... Aynı zaman bir kahve ve yemek molası ya da alışveriş için ideal bir merkez. Marina bölgesinde bulunan tenis kortu ve yüzme havuzu da alternatif bir mola yeri.

Gezgin - Erkan İyigüngör Eylülde de çok güzel


GAZİBEĞENDİ TEPESİ
Burasının ismi 1924’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuşadası ziyaretinde ilçeyi bu tepeden izlemiş olmasından geliyor. Büyük Önder’in anıtının da yer aldığı tepe, ziyaretçilerine panoramik Kuşadası manzarası sunuyor. Tepede aynı zamanda Kuşadası Belediyesi tarafından işletilen bir tesis de bulunuyor. Tesis 08.00-00.00 arasında hizmet veriyor.

Haberin Devamı


KADINLAR PLAJI
İsmine takılmayın, burası herkesin denize girdiği bir nokta! Yaz sezonunda binlerce kişinin denize girdiği plaj için eylül en güzel aylardan. Denizi sığ ve kumlu. Çocuklar için muhteşem bir denizi var. Belediye tarafından yapılan duş ve tuvaletler mevcut. Plajın arka kısmında bulunan kordon boyunda ise otel ve dükkanlar var.

 
NE YİYELİM?
ADA’nın en eski mekanlarından biri Bahane Cafe... Burasının kumpiri dillere destan. Tabii Ada’ya gelip de ‘Çarşaflı’yemeden dönülmez. Bunun için de Tuki en doğru adres. Malzeme kalitesi ve iyi hizmet övgüyü hakediyor. Balık Hali’nde balık-ekmek yemeyi de mutlaka listenize ekleyin.

Gezgin - Erkan İyigüngör Eylülde de çok güzel

Haberin Devamı

 
NEREDE KALALIM?
AĞAÇLARLA çevrili bahçesi, şık ve modern odaları ile huzurlu bir tatil atmosferi sunan Risus Garden Hotel, marinaya yaklaşık 100 metre mesafede yer alıyor. Merkeze yakın olmak isteyenler için doğru bir tercih. Eğer aileler için uygun tatil köyü arıyorsanız, Ömer Holiday Resort tam size göre. Otel, sunduğu imkanlar ve lokasyonuyla büyük talep görüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!