Geri dönüşüm sanatçısı Gülnur Özdağlar’dan “Plastikten Çiçek Bahçesi”

Güncelleme Tarihi:

Geri dönüşüm sanatçısı Gülnur Özdağlar’dan “Plastikten Çiçek Bahçesi”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2021 19:59

Biz fark etmesek de plastikler hayatımızın her yerinde olduğunu belirten Özdağlar şunları dile getirdi. Günlük olarak kullandığımız, yediğimiz, içtiğimiz herseyin %90’ı plastiklerle kaplanıyor ya da plastikten üretiliyor. Bir çok günlük bakım ihtiyaçlarımız da plastikten oluşmakta. Hayatımızda ihtiyaç duyduğumuz ve vazgeçemediğimiz plastik ürünlere doğa dostu çözümler üretmek gerekiyor.

Haberin Devamı

 

İlk günümüzden beri kokusu ve dokusuyla Alavya hissiyatını veren Acqua Di Parma ürünleri kullanmaktayız. Tüpleri plastikten oluştuğu için çevre dostu bir işletme olarak bu üründen vazgeçmeden önce neler yapabiliriz diye düşündük ve boş tüpleri, her yıl atık plastik pet şişelerden yılbaşı ağacımızı hazırlayan Geri-Dönüşüm Sanatçısı sevgili Gülnur Özdağlar’a yolladık. Birbirinden güzel geri dönüşümlü çiçeklerle geri döndü boş plastik tüpler. Alavya banyolarında, bahçesinde ömürlük olarak artık dekoratif çiçeklerimiz var. Kendisine gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Doğamız için bir iyilik daha yapmış olmanın gururu ve mutlululuğu içerisindeyiz.
Instagram sayfası, helpcutthecrap’ın kurucusu, Selina Pirinçcioğlu da bu projeyi bir şiirle taçlandırdı.

Haberin Devamı

“Hatırladınız mı çöpe giden şampuanınızı?
Yeni bir hayat buldu onun kalıntıları,
Duştan sonraki yolunu da düşünerek,
Dünya’yı kurtarmak için küçük bir adım bu plastik çiçek...”

Aynı zamanda “welavyaalaçatı” çöp toplama projemiz 155.haftadır tüm hızıyla devam ediyor.
Her Pazartesi, sabah 09:00’da, ALAVYA önünde buluşup çevremizi temizliyoruz. Bizim hep umudumuz var, çoğalarak, birlik olarak daha da nice iyiliklerde bulunacağız Dünya’mız için

Gülnur ÖZDAĞLAR kimdir?
Gülnur Özdağlar ODTÜ’de mimarlık okudu. Mezun olduğu 1986 yılından bu yana mimar olarak çalışıyor. Çeşitli gruplarla proje yarışmalarına katıldı, çok sayıda yarışmada ödül kazandı.
2008 yılından bu yana, kendi geliştirdiği teknikle PET şişeleri dönüştürerek kaseler, takılar, ev aksesuarları yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda ise Alavya’nın yılbaşı ağacını temiz bir dünya için el ele vererek yine kendisi ile birlikte sokaktan topladığımız pet şişelerden yaptık.
Geri dönüşümün değil “ileri dönüşüm”ün asıl cevap olduğunu düşünüyor. Dönüştürme sırasında malzemenin kaybettiği nitelikler yerine emek ve sanatsal değer ekleyerek daha yüksek nitelikte bir ürün elde etmeyi istiyor. Çöpe atılan bu nesnelerden evimizi, hatta kendimizi bezeyeceğimiz güzellikte şeyler, “arzu nesneleri” yaparak “geri dönüşüm”e dikkat çekmeyi, özendirmeyi amaçlıyor.

 

Haberin Devamı

ALAVYA Hakkında:

ALAVYA, dünyaca ünlü projelere imza atan Polimeks’in mimari ekipleri tarafından eskiye saygı gösterilerek ve en yeni teknolojiler kullanılarak inşa edildi.
ALAVYA, bir Alaçatı aşığı olan dünyaca ünlü tasarımcı ve iç mimar Hakan Ezer’in sınırsız sanat, mimari ve tarih bilgisiyle harmanladığı incelikli zevkiyle tasarlanıp döşendi.
Geçmişte çocukların gizlice ağaçlarından meyve koparıp yedikleri bereketli bir bahçe, daha sonraları yaz gecelerinde yerli halkın gittiği bir açık hava sineması iken, bugün tüm bu sıra dışı tarihten ilham alarak çıktıkları yolda, bu mekanın sihrini yaşatmaya inanan Rana Erkan Tabanca ve Erol Tabanca, ALAVYA projesini hayata geçirmiş olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyor ve bu heyecan ALAVYA’ya gelen misafirlerle paylaşıldıkça daima büyüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!