Gençlik aşısıyla doğal güzellik

Güncelleme Tarihi:

Gençlik aşısıyla doğal güzellik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2021 23:52

 İzmir Alsancak’ta hizmet veren LT Clinic’in kurucusu, medikal estetik hekimi ve mezoterapi uzmanı Dr. Levent Tunçer, ‘gençlik aşısı’ olarak da bilinen hyalüronik asitin ciltteki nem, esneklik ve hücre yenilenmesini sağlayan kolajenleri harekete geçirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kan damarlarından iç organlara, cilt içinden eklemlere kadar vücudun her yerinde olan hyalüronik asitin bebeklikte bol miktarda bulunurken, 30’lu yaşlardan itibaren hızla azalmaya başladığını belirten Dr. Tunçer, “Hyalüronik asit yüzde 100 saf olarak üretilmiş ve yepyeni bir kullanım biçimiyle cilt gençleştirmede de kullanılmaya başladıktan sonra vazgeçilmez hale geldi. Hyalüronik asit ciltteki nem, esneklik ve hücre yenilenmesini sağlayan kolajenleri harekete geçirir. Dışarıdan verilen saf hyalüronik asit kendiyle çapraz bağlanarak cilt altında uzun süre kalır ve savunma sistemini artırarak yaşlanma sürecini geriletir. Saf hyalüronik asit adeta bir gençlik aşısı etkisi verir” dedi.

TÜM CİLT TİPLERİNE UYGUN
Gençlik aşısının (IAL Sistem) 20 yaşından itibaren tüm cilt tiplerine uygulanabildiğini ifade eden Dr. Levent Tunçer, Avrupa ve Amerika’da yaklaşık 5 yıldır kullanıldığını ve güvenilir bir uygulama olduğunu dile getirdi. Aşının yan etkisinin bulunmadığı bilgisini veren Dr. Tunçer şöyle devam etti: “IAL, hem önleyici, hem de tamamlayıcı bir antiaging tedavisidir. Özellikle alkol, sigara, akne, güneş ve solaryumdan zarar görmüş ciltlere diğer tedavilerle birlikte tamamlayıcı uygulama olarak önerilir. IAL sistemde cilde üç kez minik aşılar yapılır. Yılda iki kez tekrarlanması etkisinin uzun süre kalmasını sağlar. İlk aşının hemen ardından ciltte belirgin canlılık, parlaklık, kırışıklıklarda hafifleme ile gerginlik gözlenmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!