Gençlik aşısı

Güncelleme Tarihi:

Gençlik aşısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2021 17:15

EKOL Balçova Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Erol Uzunali, kozmetik dermatolojide yaşanan son gelişmeler ve sık kullanılan gençlik aşısı ile PRP tedavileri hakkında bilgi verdi. “Gençlik aşısının temel amacı derideki hyaluronik asit miktarını arttırmak ve bu düzeyde yüksek oranda korunmasını desteklemektir” diyen Uzm. Dr. Erol Uzunali, şöyle devam etti.

Haberin Devamı

 

YENİDEN YAPILANMA

“Bu yeniden yapılanmayla derimiz eski ışıltısını kazanırken, doğal bir şekilde nemlenir, kollajen ve elastin aktivitesi artar, zararlı serbest radikallerin etkileri azaltılır. Saf olarak üretilen hyaluronik asit, antiaging amaçlı cilt gençleştirmede de yaygın olarak kullanılmaktadır. Vücuttaki esneklik ve hücre yenilenmesini sağlayan kollajenleri de harekete geçirir. Zarar görmüş ciltlerde diğer tedavi yaklaşımlarıyla birlikte tamamlayıcı uygulama olarak da kullanılabilmektedir. Gençlik aşısı uygulamaları sonucunda cildin kalitesi artar. Yüzeysel kırışıklıklar azalır, yeni kırışıklık oluşum hızı yavaşlar, ciltteki lekeler azalır, sigara ve olumsuz yaşam koşulları ile oluşan solgun ve yıpranmış cilt yenilenir, akne ve akne izlerinin azalması sağlanır.”

Haberin Devamı

KENDİ KANINDAN

PRP kişiden küçük bir miktar kan alındıktan sonra kanın özel bir işlemle plazmasının ayrıştırılarak ilgili vücut bölgesine enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemi olduğunu belirten Dr. Erol Uzunali, “Elde edilen plazma platelet denilen hücrelerden oldukça zengindir. İçerdikleri büyüme faktörleri sayesinde yara iyileşmesinde önemli role sahiptir. Kozmetik dermatolojide cilt gençleştirmenin yanı sıra yara izleri, çatlakların giderilmesi, saç dökülmeleri lekelerin tedavisinde de kullanılan PRP tedavisi vücuda herhangi bir yabancı madde ve ilaç vermeden tamamen doğal bir destek sağlar. Antiaging amaçlı PRP tedavisiyle plateletlerin içerdiği büyüme faktörleri sayesinde, derideki kolojen ve elastik liflerin yapımının artırılması hedeflenir. PRP işlemi sayesinde ortalama 3-4 hafta aralıklarla yapılan 3-4 seanslık uygulamayla vücuda herhangi yabancı madde veya ilaç vermeden tamamen doğal bir gençleşme sağlanır. PRP yaptıranlar cildin kuru ve mat görünümünde düzelme fark ederler. Takip eden uygulamalar ile PRP yaptıranlarda kırışıklarda hafifleme, cildin elastikiyetinde artma gözlenir” diye konuştu,

BİRÇOK NEDENİ VAR

PRP uygulama nedenleri ise şöyle: “Deriye esneklik ve parlaklık kazandırmak. Saç dökülmesini önlemek, saçları güçlendirmek. Kırışıklıkları ve çöküntüleri önlemek. Yara, çatlak ve deri hasarında deriyi yeniden yapılandırmak. Lazer gibi işlemler sonrasında derinin hızla yapılanmasını sağlamak. Medikal estetikte yüz, el ve kollar, bacak içleri, boyun ve dekolte gibi bölgelerde kullanılır. Ağrılar için de PRP yöntemi kullanılır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!