Gençler şirketleriyle yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Gençler şirketleriyle yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 13:23

Gençler şirketleriyle yarıştı

Haberin Devamı

Park Bornova Outlet Center'de düzenlenen Genç Başarı Fuarı ve Ödül töreni ile İzmir'de en başarılı genç girişimciler belirlendi.

Genç Başarı Eğitim Vakfı, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Ticaret Borsası koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde düzenlenen Genç Başarı Yerel Ticaret Fuarı 37 genç girişimci şirketin katılımı ile Park Bornova Outlet Center'de yapıldı. Fuarı gezen ve standlardaki öğrencierle sohbet eden İzmir Valisi Mustafa Toprak, tüm katılımcıların Anneler Gününü kutladı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Gençlerin gelecekte nasıl öynetici olabilirim, kendi işimi kurup, fikirlerimi nasıl uygulayabilirim gibi önemli meziyetleri kazanmalarına yardımcı olan bu projeye emek verenleri kutluyorum" dedi.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, öğrencilerin "Benim bir fikrim var" dierek ortaya çıkma cesaretini göstermelerinin önemini vurguladı.

İzmir Ticaret Borsası (İZTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, özellikle genç istihdamına yönelik yapılan her çalışmanın kıymetinin çok büyük olduğunu belirtti, "Gençlere yapılan yatırım, ülkemiz için daha aydınlık bir gelecek için yapılan bir yatırım. Küresel olarak da genç iş gücünde azalma var. Gençlerin, işgücüne katılım oranı, 1991 yılında yüzde 60 iken günümüzde yüzde 47'ye düştü. Küresel işsizlik oranı yüzde 13'e geriledi. Tüm bu gelişmeler, genç istihdamının ve genç girişimciliğin öncelikli hedeflerimiz arasında olması gerektiğini gösteriyor" dedi.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, "Genç girişimcilerin fikirleri ve ürünleri ile gurur duyduk. Yarınlarımızın teminatı, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimiz girişimcilik konusunda da fırsat ve imkanları nasıl değerlendirebileceklerini bizlere ispat ettiler" dedi. Genç Başarı Vakfı Kurucu Üyesi Canan Çorbacıoğlu, "Bu fuara katılan tüm öğrencilerin şirketleri birincidir" dedi.

BİRİNCİ EKMEK ÜSTÜ REÇEL

Jürinin yaptığı değerlendirme sonunda birinciliği Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi'nin Ekmek Üstü Reçel adlı elma konsantresinden şeker ilavesiz reçel üreten şirketi alırken, ikinciliği İzboy adlı boyoz üreticisi Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin şirketi oldu. Qilayl adlı şirketle Bornova Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de üçüncü oldu.

Türkiye genelinde yapılacak fuarlarlar sonucunda dereceye giren genç başarı şirketleri arasında yapılacak değerlendirme sonucunda seçilen şirket ülkemizi İsviçre'de yapılacak Avrupa finalinde temsil etme hakkı kazanacak.

İZMİR (DHA)

foto



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!