Genç ve güzel kalmanın sırrı

Güncelleme Tarihi:

Genç ve güzel kalmanın sırrı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 22:00

Doç. Dr. Şeremet, “Sağlıklı olmak kadar; genç ve güzel kalmak, canlı, lekesiz, pürüzsüz bircilde sahip olmak günümüz çağında hepimiz için önemli. Son yıllarda kozmetik kaygılarıngiderilmesi için çok sayıda cerrahi olmayan tedavi seçenekleri ortaya çıktı” dedi.

Haberin Devamı

 EKOL Ekol Balçova Tıp Merkezi dermatoloji uzmanı Doç. Dr. Sıla Şeremet, kozmetik dermatolojide yaşanan son gelişmeler ve sık kullanılan uygulamalar olan gençlik aşısı ile PRP (Platelet Rich Plasma) tedavileri hakkında bilgiler verdi. Vücudun doğal yapı taşlarından biri olan hyaluronik asidin sağlıklı deride bol miktarda bulunduğunu belirten Doç. Dr. Sıla Şeremet, “Deri dokusunda bulunan kollajen ve elastin lifleri arasındaki boşlukları dolduran yumuşak kıvamlı bir destek maddesidir” dedi. “Yapısında bol miktarda su tutarak derimizi nemlendirir, dışarıdan gelen kimyasal ve mekanik hasarlara, travmalara karşı koruyucu özellik gösterir” diyen Doç. Dr. Sıla Şeremet, şöyle devam etti:

TAMAMLAYICI UYGULAMA

“Gençlik aşısının temel amacı derideki hyaluronik asit miktarını arttırmak ve bu düzeyde yüksek oranda korunmasını desteklemektir. Bu yeniden yapılanmayla derimiz eski ışıltısını kazanırken, doğal bir şekilde nemlenir, kollajen ve elastin aktivitesi artar, zararlı serbest radikallerin etkileri azaltılır. Yüzde 100 saf olarak üretilen hyaluronik asit, antiaging amaçlı cilt gençleştirmede de yaygın olarak kullanılmaktadır. Hyaluronik asit birçok farklı amaçla dermatolojide kullanılırken, vücuttaki esneklik ve hücre yenilenmesini sağlayan kolajenleri de harekete geçirir. Özellikle kadınlarda ilerleyen yaşla birlikte menopoz süreciyle cilt nemini, elastikiyetini kaybederek derin kırışıklıklar ve sarkmalar ile yaşlanma belirtileri kendini gösterir. Güneş ışığına maruz kalma, akne ve sigaradan dolayı zarar görmüş ciltlerde de diğer tedavi yaklaşımları ile birlikte tamamlayıcı uygulama olarak da kullanılabilir. Gençlik aşısı uygulamaları sonucunda cildin kalitesi artar. Yüzeysel kırışıklıklar azalır, kırışıklık oluşumu yavaşlar, lekeler azalır, solgun ve yıpranmış cilt yenilenir, akne izlerinin azalması sağlanır.”

Haberin Devamı

BİR SEÇENEK DE PRP

PRP’nin kişiden küçük bir miktar kan alındıktan sonra buna özel bir işlemle plazmasının ayrıştırılarak ilgili vücut bölgesine enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemi olduğunu belirten Doç. Dr. Şeremet, “Elde edilen plazma platelet denilen hücrelerden oldukça zengindir. Kozmetik dermatolojide cilt gençleştirmenin yanı sıra yara izleri, çatlakların giderilmesi, saç dökülmeleri ve lekelerin tedavisinde de kullanılan PRP tedavisi vücuda herhangi bir yabancı madde ve ilaç vermeden tamamen doğal bir destek sağlar. Antiaging amaçlı PRP tedavisiyle plateletlerin içerdiği büyüme faktörleri sayesinde, derideki kollajen ve elastik liflerin yapımının artırılması hedeflenir. PRP işlemi sayesinde ortalama 3-4 hafta aralıklarla yapılan 3-4 seanslık uygulama ile vücuda herhangi yabancı madde veya ilaç vermeden tamamen doğal bir gençleşme sağlanır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!