Geleceğe emin adımlar için eğitim

Güncelleme Tarihi:

Geleceğe emin adımlar için eğitim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 09:35

Geleceğe emin adımlar için eğitim

Haberin Devamı

GELECEĞİN büyükleri çocuklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları arasındaki protokolle daha sağlıklı büyüyor. İZELMAN Anaokullarında görev alan 40 eğitimci İEÜ'de gerçekleştirilen meslek içi eğitim programına katıldı. Eğitmenler, farklı gelişim gösteren çocuğa doğru yaklaşım, eğitim, velilerle etkili iletişim, okul öncesinde cinsellik eğitimi ve okul öncesinde sınıf yönetimi konularında seminer aldı.

İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İlgi Şemin, üniversitenin Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin yıl boyunca uygulamalı eğitimlerini İZELMAN Anaokulları'nda gerçekleştirdiğini anımsatarak, “Çalışmalarımızı protokolümüz çerçevesinde sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz, derslerde öğrendikleri teorik bilgileri İZELMAN Anaokulları'nda uygulama yapma fırsatı yakalıyor. Öğrencilerimiz, çeşitli kurumlarda yaptıkları uygulamalarla mesleklerini yakından tanımanın yanı sıra tam donanımlı bir şekilde meslek hayatına atılma fırsatı buluyor. Uygulamalar sayesinde öncelikle çocuklarla etkileşime giren öğrenciler, okul öncesi eğitim kurumunun işleyişi, programı, veli ve personel ile iletişim gibi daha birçok konuda bilgi sahibi oluyorö dedi.

İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğretim elemanlarının da İZELMAN Anaokullarının eğitimcilerine hizmet içi eğitim desteği verdiğini aktaran Prof. Dr. Şemin, öğretim görevlileri Ezgi Oral, Betül Özkul Cura, Songül Özgün ve Hakan Yıldız'dan bilgilerini tazeleyen eğitim aldıklarını vurguladı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!