Geleceğe atılan imza

Güncelleme Tarihi:

Geleceğe atılan imza
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2020 18:28

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında Muğla ile Bodrum İlçesi İçmelerTorba-Yalı-Kızılağaç-Çiftlik Bölgesi Altyapı Yapım İşleri ve İşletme Protokolü imzalandı. Toplamda 200 milyon liraya mal olacak ve tamamı Bakanlık tarafından karşılanacak projenin 2021 sonunda tamamlanması hedefleniyor

Haberin Devamı

 

MAYIS 2021’E YETİŞTİRİLECEK

DÜNYACA ünlü turizm tesisleri, tarihi değerleri ve sosyo-ekonomik imkanları ile Türkiye’nin marka değeri haline gelen Bodrum’un yerleşik nüfusunun artması ve turizmin yıl boyunca devam etmesi altyapı hizmetlerinin genişletilmesi ihtiyacına yol açıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) arasında imzalanan protokolle bakın neler yapılacak... 'Torba Mahallesi’nde 2053 yılı nüfus projeksiyonu dikkate alınarak 67 bin 200 kişinin hizmet alabileceği iki kademeli olarak toplamda 16 kilometre kanalizasyon şebekesi, 20 kilometre ana kolektör şebekesi ile 6 adet terfi istasyonu inşa edilecek. 'İçmeler’deki atıksu arıtma tesisinin kapasitesi etaplı olarak toplamda günlük 37 bin metreküpe çıkarılacak. Tesise ait derin deniz deşarjı hattı revize edilecek. Mevcutta bulunan 3 adet terfi istasyonunun revizyon çalışmaları yapılacak. 'Yalı, Sahil Oteller Bölgesi ve Kızılağaç kanalizasyon şebekesi inşa edilerek İçmeler’e bağlanacak. Yalı ve Çiftlik mahalleleri kanalizasyon şebeke projeleri hazırlama çalışmalarına en kısa sürede başlanacak. 'Altyapı, kanalizasyon yatırım bedelleri karşılığında Torba, Kızılağaç ve Çiftlik mahallelerinin atıksu bertaraf hizmetleri ve İçmeler Atıksu Arıtma Tesisi’nin işletmesi ve gelirleri Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilecek.

Haberin Devamı

BODRUM Yarımadası’nın çehresini değiştirecek protokol geçen çarşamba günü Ankara’da imzalandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Torba ilçe merkezi, Torba oteller bölgesi, Kızılağaç, Yalı, Çiftlik ve İçmeler mahallelerini kapsayan kanalizasyon şebekeleri, terfi merkezleri, deniz deşarj hatları ve yağmur suyu iletim hatlarına kadar uzanan kapsamlı inşaat ve rehabilitasyon çalışmalarının protokolünü imzalıyoruz. Toplamda 200 milyon + KDV’ye mal olacak ve tamamı bakanlığımızca karşılanacak projeyi 2021 sonunda hizmete yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi. Arıtma tesislerinin temiz çevre ve temiz denizler için çok önemli olduğunu söyleyen Ersoy, protokolde emeği geçen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a ve Bakanlık yetkililerine teşekkür etti, “Protokolümüz Bodrum ve Muğla’ya hayırlı olsun” diye konuştu

Haberin Devamı

YÜZDE 91’İ ÇÖZÜLECEK

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Gürün de Bodrum için büyük bir yatırım olduğunu vurgulayarak, “Hepimiz aynı zamanda Bodrumluyuz. Muğla sadece Muğlalının değil, bütün Türkiye ve  dünya için değerli bir coğrafya. Yıllardır kanalizasyon ve arıtma ile ilgili çok önemli sorunlar yumak haline geldi. Sorun o kadar büyük ki, hepsine finansman bulmak ve bir anda çözebilmek mümkün değil. Bodrum’un üstü milleti, altı bizi yakıyor. İnsanlar Bodrum’a geliyorlar, ama altyapı yeterli olmadığı için büyük sıkıntı çekiliyor” ifadelerini kullandı.Başkan Dr. Gürün, Bakan Mehmet Ersoy’un büyük bir problemi çözmek için büyük destek verdiğini; Bodrum’un arıtma, isale hattı ve Torba’nın yağmur suyu hattını yapacaklarını bildirdi. Başkan Osman Gürün, “Bu proje tamamlandığında Bodrum’un nüfusunun yüzde 91’inin arıtmasını ve kanalizasyonunu kaldıracak bir tesise kavuşmuş olacak. Bir tek Gündoğan ve Göltürkbükü arasındaki alan kalmış olacak. Onu da hep beraber yaptığımızda Bodrum Yarımadası’nın yıllardır çözülemeyen sorununun hepsini çözmüş olacağız” dedi.

Haberin Devamı

ÇALIŞMAYA VE KATKI SUNMAYA DEVAM

BODRUM Belediye Başkanı Aras da, “Bodrum’un sorunlarının çözümü için çalışmaya, destek aramaya ve katkı sunmaya devam edeceğiz” diyerek ilçeye büyük fayda sağlayacak bu işbirliği için Bakan Ersoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!