Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda trafik babalı park önlemi

Güncelleme Tarihi:

Gaziosmanpaşa Bulvarında trafik babalı park önlemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2017 09:03

Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda trafik babalı park önlemi

Haberin Devamı

Trafik babalı araç parkı engeline tepki

İZMİR'in Çankaya semtinde, Gaziosmanpaşa Bulvarı'nın Fevzipaşa Bulvarı ile Gazi Bulvarı arasında kalan bölümünde araçların park etmesini engellemek için trafik babası ile önlem alındı. Montrö yönüne doğru en sağ şeritte yapılan uygulama hem müşterilerinin iniş binişlerini engellediği için işyerlerinden tepki aldı; hem de trafik babalarının yanına park eden araçlar engellenemeyince trafik akışı olumsuz etkilendi.

Kent içi trafik yoğunluğu nedeniyle zaman zaman başvurulan uygulamalara bir yenisi daha eklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi olan Konak ilçesi Çankaya semtindeki, Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda yeni bir yol düzenlemesi yaptı. Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin talebi üzerine uygulamayı yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, trafik akışını hızlandırmak için Gazi Bulvarı ile Fevzipaşa Bulvarı arasında kalan kesiminde yoğun araç parklarının önüne geçmek amacıyla yolun en sağında kaldırımdan sonra 1 metre mesafeyi trafik babaları ile kapattı. Düzenlemeyle yolun en sağına araçların park etmesinin önlenmesi ve iki şeridin hızlı akmasını sağlamak amaçlandı. Uygulama, trafik polisinin denetim uyguladığı saatlerde işe yaramasına karşın, polisin olmadığı zaman trafik babalarının yanına yapılan parklarla, trafiğin iki şeritten akışı da olumsuz etkilendi.

OTEL ETKİLENDİ

Öte yandan, bu kesimdeki işyerleri de durumdan şikayet etti. Buradaki Otel Kaya'nın yetkilileri, müşterilerinin araçtan inme ve binme olanağının kalmadığını söyledi. Tur otobüsünun yolcu indirmesi durumunda Gaziosmanpaşa Bulvarı trafiğinin daha da olumsuz etkileneceğini belirten otel yetkilileri, yıllardır hizmet veren, ruhsatlı bir otel olduklarını, uygumadan dolayı mağdur duruma düştüklerini söyledi. Belediye'den soruna bir çare bulunması istendi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!