Gaziemir'de cimnastik şöleni

Güncelleme Tarihi:

Gaziemirde cimnastik şöleni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 12:24

Gaziemir'de cimnastik şöleni

Haberin Devamı

İZMİR'de, bu yıl üçüncüsü yapılan Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası yoğun ilgi gördü.
Gaziemir Belediyesi, Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü'nün birlikteliğiyle düzenlenen, 11 ülkeden 18 takım, 135 sporcu, 20 antrenör ve 14 hakemin katıldığı 3. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası renkli görüntüler ve zorlu mücadelelere sahne oldu. Gaziemir Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda iki gün süren turnuvada 11 ülkeden 135 sporcu kıyasıya yarıştı, ter döktü. Turnuvada yeteneklerini sergileyen sporcular, sempatik tavırları, renkli kostümleriyle Gaziemirlilerin ilgisini toplamayı başardı.
Türkiye, Kazakistan, Bulgaristan, Rusya, Kırgızistan, KKTC, Gürcistan, Mısır, Bosna Hersek, Beyaz Rusya, Ukrayna olmak üzere 11 ülkeden 18 takım, 135 sporcunun ter döktüğü turnuvada dereceye girenlere madalya ve ödüllerini Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkan Vekili Önder Keskin, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Tuncer, Barış Çağlar Çelik ile belediye meclis üyeleri ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin verdi. Oldukça başarılı bir turnuva geçiren Türk sporcular zirveyi rakiplerine bırakmayarak madalyaları topladı.
Yerli ve yabancı sporcuların yoğun ilgi gösterdiği turnuvaya Belarus'un dünyaca ünlü cimnastik antrenörü Irina Leparskaya ve Kırgızistan Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı Nazira Aydarova gibi cimnastiğin önemli isimleri de katıldı.
BÜYÜK HEDEFE BİR ADIM DAHA
Belediye, Federasyon ve spor kulübü birlikteliğiyle bu yıl üçüncüsü yapılan turnuvanın, en az 5 yıl üst üste düzenlenerek, Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) kapsamına aldırılması planlanıyor. Bu yıl üçüncüsü yapılan organizasyonla, bu amaca bir adım daha yaklaşıldı. Turnuva FIG kapsamına girdiği takdirde olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında puan verme hakkına kavuşarak, bu alanda Türkiye'yi temsil edecek.
Türkiye'de yapılan ilk özel uluslararası ritmik cimnastik turnuvası olma özelliğiyle ön plana çıkan organizasyon sayesinde, bu spor dalının cazibesini artırarak gençleri spora yönlendirmek ve Türk sporcuların olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında şampiyonluk kürsüsünde yer almasını sağlamak amaçlanıyor.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!