Gaziemir Bebek Akademisi’nde tarama günleri

Güncelleme Tarihi:

Gaziemir Bebek Akademisi’nde tarama günleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 18:30

GAZİEMİR Bebek Akademisi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği Gelişim Tarama Günleri, Zen Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi işbirliğiyle tamamlandı

Haberin Devamı

 Dezavantajlı bölgelerden yoğun başvuru alan tarama günlerinde online ücretsiz ebeveyn danışmanlığı yapılarak, destekte bulunuldu. Gaziemir Bebek Akademisi Kurucu Müdürü ve projenin mimari Deniz Amiral, 8 yıl önce yola çıkış sebeplerinin bu yıl vefat eden annesi Mehtap Ağırtaş’ın ‘Her çocuk ayrı bir renk, gökkuşağı böyle oluşur’ sözü olduğunu ve bu cümle sayesinde binlerce çocuğa ulaştıklarını belirterek, “Pandemi sebebiyle yaşanan sosyal beceri ve duygusal olgunluk alanlarına yoğunlaşıldı. Bu süreç içerisinde çocukların akranlarından, okul ortamından, sosyal çevreden uzaklaşması tüm beceri alanlarında gerilemelere sebebiyet vermektedir” dedi.

Gaziemir Bebek Akademisi’nde tarama günleri

Haberin Devamı

Gerekli önlemler alındıktan sonra çocukların mutlaka okul ile buluşması gerektiğini söyleyen Amiral, yaygın gelişimsel bozukluk ve otizm tanılarının bu süreçte çok fazla arttığını ve yeni nesil için telafi edilemeyecek bir kayba sebebiyet vereceğini sözlerine ekledi. Zen Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi’nin kurucusu aile danışmanı B. Banu Geboloğlu ise sosyal becerilerin kısıtlandığı bu zor dönemde çocukların akranlarıyla daha fazla zaman geçirmesi gerektiğini, pandemi sürecinde aile içi değişen dengelerin ertelenmeden çözüme ulaştırılması ve sağlıklı aile kavramının ülkemiz ve gelecek nesiller için çok önemli olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!