Fuar'da çocuklara dolap üretilecek

Güncelleme Tarihi:

Fuarda çocuklara dolap üretilecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 15:34

Fuar'da çocuklara dolap üretilecek

Haberin Devamı

İZMİR'de bu yıl ilk kez düzenlenen ve ağaç işleme makineleri ile mobilya ve orman ürünleri endüstrilerini bir araya getiren İZWOOD 2017 İzmir Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı, Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) ve TÜYAP işbirliği ile Fuarİzmir'de açıldı. Fuar'da, Mobilya Üretimi Sosyal Projesi kapsamında İzmir'deki çocuk yuvaları için dolap üretilecek.

AİMSAD ve TÜYAP işbirliğinde bu yıl ilk kez İzmir'de düzenlenen ve ağaç işleme makineleri ile mobilya ve orman ürünleri endüstrilerini bir araya getiren İZWOOD 2017 Fuarı'nın açılış kurdelesini İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Sırrı Aydoğan, AİMSAD Başkanı Mustafa Erol ve sanayiciler birlikte kesti. 12 Nisan'a kadar sürecek İZWOOD Fuarı'na 50'nin üzerinde şehirden ve 40'a yakın ülkeden yaklaşık 40 bin civarında ziyaretçinin katılması bekleniyor. Türkiye'nin en büyük üretici ve ithalatçı markalarının katılacağı fuarda, orman endüstrisi için makine, teknik donanım ve hizmetler, ağaç işleme makineleri, yüzey işlemleri makineleri, ağaç kesme makineleri, elektrikli ve mekanik el aletleri ve mobilya üretim makineleri hem yerli, hem de yabancı alıcılar için vitrine çıkacak.

Fuar bu yıl çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine de ev sahipliği yapıyor. AİMSAD önderliğinde bir araya gelen MOSDER, MAKSDER ve MDF Yonga Levha Sanayicileri Derneği, Fuar alanına 1000 metrekarelik bir üretim bandı kurdu. Fuar boyunca burada iki farklı ebatta dolap üretilecek ve bu dolaplar İzmir Valiliği'ne bağlı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesindeki çocuk yuvalarına hibe edilecek. Üretim bandının başına geçen AİMSAD Başkanı Mustafa Erol, fuar boyunca 2 farklı ölçüde elbise dolabı üreteceklerini ve  bu dolapları İzmir Valiliğine bağlı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesindeki çocuk yuvalarına hibe edeceklerini belirterek, "Amacımız kimsesiz çocuklarımıza küçükte olsa bir katkı sağlamak, onların yüzlerini güldürmek. AİMSAD olarak bundan sonra böyle farklı sosyal sorumluluk projelerine imza atmayı düşünüyoruz" dedi.

Üretim bandının başına geçen ve ilk dolap için Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sırrı Aydoğan ile birlikte start veren AİMSAD Başkanı Mustafa Erol, "Mobilya Üretimi Sosyal Projesi ile kimsesiz çocuklarımıza küçük de olsa bir katkımız olsun dedik. Onların yüzünü güldürmek istedik. Üretim için fuar alanında yaklaşık bin metrekarelik bir bölüm ayrıldı. Bu bölümde makine parkuru, montaj ve depolama alanları bulunuyor. Diğer fuarlarımızda da farklı projeler yapmayı düşünüyoruz. Hedefimiz ise birbirine hizmet eden sektörlerin dernekleriyle de birçok alanda proje geliştirip, devamlılığı sağlamaktır" diye konuştu.

AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, İzmir'in ve çevresinin sektör için çok önemli bir potansiyele sahip olması sebebiyle, Anadolu fuarlarının ilkini İzmir'de düzenlediklerini söyledi. Bölgedeki imalat ve  ihracat rakamlarının tüm firmalar için büyük bir pazar oluşturduğuna dikkat çeken Erol, "İzmir'in fuarcılık altyapısının olması Anadolu fuarlarının ilk durağı olarak İzmir'i daha çok ön plana çıkarttı. Aynı zamanda İzmir'in yeni fuar alanı da gerek teknik altyapısı gerekse ölçeğiyle bu fuarın İzmir'de yapılmasına vesile oldu. Bu şekilde Anadolu'daki girişimcinin, yatırımcının ayağına giderek artık zorlaşan makine satışlarının hızlanması, sektörün satış politikalarını yeniden gözden geçirmesi hedefleniyor. Bu yıl İzmir'le başlanan Anadolu fuarlarını gelecek yıllarda farklı şehirlerde düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, bu yıl ilk kez İzmir'de düzenlenen fuarın, devamının yapılması için her türlü desteği vereceklerini, ilk fuarda böyle bir sosyal projenin yer almasının da büyük önem taşıdığını, Anadolu'nun kalbinin bu fuarda atacağını söyledi.

Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!