Foça'yı dizelerine taşıdığı kitabı tarihi kalede tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Foçayı dizelerine taşıdığı kitabı tarihi kalede tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 12:04

Foça'yı dizelerine taşıdığı kitabı tarihi kalede tanıtılacak

Haberin Devamı

TÜRK edebiyatının duayen isimlerinden şair, yazar, çevirmen, gazeteci Ataol Behramoğlu'nun, yılın büyük bir bölümünü geçirdiği İzmir'in Foça İlçesi için yazdığı dörtlüklerden oluşan son kitabı "Özlem ve Yaz"ın tanıtımı tarihi Beşkapılar Kalesi'nde yapılacak. Tanıtım gecesi programında Behramoğlu için hazırlanan belgeselin gösterimi, bestelenmiş şiirlerinden oluşan müzik dinletisi, kendisi ve ünlü konukların dilinden şiirleri ile edebiyatı, eserleri ve kişiliği hakkında söyleşiler yer alacak.
Yarın (çarşamba) saat 21.00'de başlayacak ve "Behramoğlu'nun 50. Sanat Yılı"'nın da kutlanacağı gecenin sunumunu ünlü tiyatrocu Gülsen Tuncer yapacak. Burçe Armağan ve Namık Kuyumcu'nun birlikte hazırladığı "Ataol Behramoğlu 50. Yıl" belgeselini, Erhan Doğan ve Düş Gezginleri'nin mini konseri izleyecek. Behramoğlu'nun bestelenmiş şiirlerinden örnekler kendisinin eşliği ve Haluk Çetin'in yorumlarıyla sunulacak.
Geceye, dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, gazeteciler Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil, tiyatrocu Dilek Türker, ressam Sali Turan, radyo televizyon programcısı, gazeteci Bilgin Gökberk ve Bodrum Yakaköy Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü sahibi Cenap Tezel katılacak davetliler arasında yer alacak.
"Ben Ölürsem Akşamüstü Ölürüm", "Aşk İki Kişiliktir", "Bebeklerin Ulusu Yok", "Sen Giderken", "Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Birşey Var", "Görüşme Günü", "Yangın Yeri" gibi bestelenmiş çok sayıda şiiri bulunan Behramoğlu, son kitabı 'Özlem ve Yaz'da Foça'yı anlatıyor. Tekin Yayınevi'nden çıkan kapak resmini yine Foça'da yaşayan dünyaca ünlü ressam Sali Turan'ın çizdiği kitap Foça için yazılmış dörtlüklerden oluşuyor.
Kitabındaki "Çok zaman önce gördümdü Foça'yı / Duygusu ilk aşk gibi bir şeydi / Yıllar sonra yine karşılaştık / Şimdi de son aşk olacak gibi" dörtlüğüyle Foça'ya aşkını, "Karataş'a bir kez ayak basan / Foça'dan ayrılamazmış derler / Foça da sizi bırakmaz zaten / Kalbinizle bastıysanız eğer" dörtlüğüyle ise bu coğrafyanın insanda tutku yarattığını anlatan Ataol Behramoğlu sanatseverlerle Foça'da buluşacak.
Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!