Foçalı başarılı öğrencilere Balkan gezisi

Güncelleme Tarihi:

Foçalı başarılı öğrencilere Balkan gezisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 11:30

Foçalı başarılı öğrencilere Balkan gezisi

Haberin Devamı

İZMİR'in Foça İlçesi'ndeki Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlı Evi Vakfı, başarılı öğrencileri, burs desteğinin yanında Balkan gezileri ile ödüllendiriyor.

Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlı Evi Vakfı, 11- 17 Temmuz 2016 tarihleri arasında 8, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri için Balkan gezisi düzenledi. Yunanistan'ın Selanik ve Kavala, Makedonya'nın Üsküp, Bitola (Manastır) ve Ohrid, Arnavutluk'un Tiran ve Elbasan ile Kosova'nın Prizren ve Priştina kentlerini ziyaret eden 26 öğrenciye, 6 öğretmen, 2 gözlemci ve 4 vakıf temsilcisi eşlik etti.

Öğrencilere Balkanlardaki Türk-Osmanlı geçmişi ve izlerini yerinde göstermek, ufuklarını açmak ve özgüven aşılamayı amaçladıklarını belirten Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlı Evi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi, bu yıl ikinci kez Balkan gezisi düzenlediklerini söyledi. Çelebi, "Yöremizde yaşayan, başarılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, dar gelirli ailelerin çocuklarına desteği esas alıyoruz. Bu gezilere diğer aile fertlerini kesinlikle kabul etmiyoruz. Milletimizin dolu dolu ve asırlarca yaşanmış bir Balkan geçmişi var. Atatürkümüzün doğduğu, yaşadığı, öğrenim gördüğü, görev yaptığı ve izler bıraktığı yerler var. Buraları çocuklarımıza rehber eşliğinde ve ayrıntılı bilgilerle donatarak gezdiriyoruz. Oradaki ziyaretçi anı defterlerine yazdıklarıyla onlar da kendi izlerini bırakıyor. Hem başarılarını bu şekilde ödüllendiriyor, hem de gelecek planlarında bu gezilerin ufuklarını açıcı etkileri olacağını düşünüyoruz" dedi.

Çelebi bu gezilerin Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde gerçekleştirildiğini ve her yıl aynı esaslarla sürdürüleceğini sözlerine ekledi.



Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF



 

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!