'100 Yıl Önceden' oyunu tekrar sahnelendi

Güncelleme Tarihi:

100 Yıl Önceden oyunu tekrar sahnelendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2019 12:10

'100 Yıl Önceden' oyunu tekrar sahnelendi

Haberin Devamı

İZMİR'in Foça ilçesinde bir süre önce sahnelenen '100 Yıl Önceden' isimli tiyatro oyunu, yoğun istek üzerine Yeni Foça'da seyirciyle buluştu.

Kybele Kadın Tiyatrosu'nun 19 Eylül'de perde açan '100 Yıl Önceden' isimli oyunu, tekrar sahnelenmesi için yoğun talep gördü. Milli Mücadelenin kahraman kadın gazilerini anlatan oyun, Kybele Kadın Tiyatrosu'nun amatör oyuncuları tarafından sahnelendi. Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi'nin desteğiyle hazırlanan oyunu, Sevhan Beğendi yazıp yönetti. Milli mücadelenin kadın kahramanları Kara Fatma, Halime Çavuş, Nezahat Onbaşı, Emir Ayşe, Şerife Bacı, Gördesli Makbule, Tayyar Rahmiye, Nene Hatun ve Halide Edip; Ayla Rusçuklu, Eser Dürser, Deniz Başkurt, Meral Şendil, Hande Palaz, Gül Saraç Erdoğdu, Gülsen Yabacı, Semra Yalman ve Özgül Turunçoğlu tarafından başarıyla canlandırıldı. Mukaddes Yarba da şiirler okudu.

Foça Belediye Başkanı CHP'li Fatih Gürbüz, yazar ve yönetmen Sevhan Beğendi ile Kybele Kadın Tiyatrosu oyuncularına teşekkür etti.

FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!