Flört zamanının hayali Bodrum’da gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Flört zamanının hayali Bodrum’da gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2021 07:55

Tatil için geldiği 2001’de Bodrum’dan döndüğü gün, “Eninde sonunda bu güzel cennete geri döneceğim” diye söz vermiş Barış Bülbül... Bu sözünü 2017’de hayata geçiren Bülbül, eşi Burçin’le birlikte hayallerinin peşinde koşarak Yalıkavak’ta Midye7’yi hayata geçirmiş. “Aslında Midye7 bizim flört zamanımızın hayali” diyen Barış Bülbül’le göç hikayelerini, Bodrum ve Milas hakkındaki düşüncelerini konuştuk.

Haberin Devamı

Flört zamanının hayali Bodrum’da gerçek oldu

Sizi tanıyabilir miyiz?

- İstanbul doğumluyum. Fransa’da gastronomi alanında çalıştım. Daha sonra yolum kuzenimin arkadaşı olan Burçin’le kesişti. O dönem Burçin, İstanbul’da bir şirkette çalışıyordu. Deniz ürünlerini çok sevdiğini bildiğim için, Fransa’ya yanıma tatile gelince onu etkilemek amacıyla kremalı moules frites yaptım. Eee ne de olsa 6 senelik Chez Leon deneyimim vardı. Burçin ilk midyeyi tadar tatmaz, gözlerimin içine bakarak, “Yok böyle bir lezzet” diye gülmeye başlamıştı. Bir süre sonra, “Bunu Türkiye’de yapabilir miyiz?” diye kafa yormaya başladık. “Aslında Midye7 bizim flört zamanımızın hayali” diyebiliriz. Evlendik. 2017’de İstanbul’un gürültüsünden kaçıp Bodrum’a yerleşen eşimin ailesinin yanına geldik. Aslında ben ilk kez 2001’de Bodrum’a tatil için gelmiştim. Ve o gün dönerken kendime, “Eninde sonunda bu güzel cennete geri döneceğim” diye söz vermiştim. Bodrum’da midyeyle yeni bir yolculuğa çıkmak istedik ama Yalıkavak’ta kiralar çok yüksekti. Riske girme gibi bir lüksümüz yoktu. Bu çaba ve uğraşımızı gören kayınvalidem, “Gelin benim lokantanın arka bahçesini düzenleyin, orada yapın midyenizi” dedi. Kendisi Yalıkavak’ta 15 yıldır ‘Dürdane Ev Yemekleri’ adlı bir lokanta işletiyordu. Hayalimiz için mekanını bizimle paylaştı. Bir süre sonra o ev yemekleri lokantası tamamen midyeye döndü. Tabii annemiz hala bizimle mutfakta çalışıyor. Midye7 aslında sıcak bir aile işletmesi. Farkımız ise Türkiye’de olmayanı Türk damak tadına uyarlamak. Ön plana çıktığımız lezzet moules frites, yani şarap soslu midye ve patates dansı. Biz bunu damak tadımıza göre şekillendirip 15 çeşit olarak sunuyoruz.

Haberin Devamı

Flört zamanının hayali Bodrum’da gerçek oldu

İÇİNE KÖTÜ KARAKTER ALMAYAN BİR DİZİ GİBİ

Neden Bodrum? Sizin için Bodrum ne ifade ediyor?

Haberin Devamı

- Bu sorunun yanıtı aslında basit. Bir insan için huzur, güven, sakinlik, dinginlik, keyif ve kahkaha nasıl mutluluk verip içimizdeki çocuğu besliyorsa bizim için de Bodrum içimizdeki çocuğa nefes veren, yıldığında onu canlandıran ve hayattan paha biçilmez bir şekilde keyif almanızı sağlayan enerji kaynağı. Yazın yoğun koşuşturmacasında batan güneşi izleyemiyoruz, ama akşam iş bittikten sonra deniz manzarası eşliğinde ayın yıldızlarla dansına şahit oluyoruz. Bu sırada ciğerlerimize çektiğimiz iyot kokusu da işin mezesi... Söylesenize hangi büyük şehirde çalışan böyle bir şansa sahip? Biz kendimizi bu dünyanın en şanslısı sayıyoruz. Bodrum asılda babamızın bize anlattığı bir hikaye. Yıl 1974... Babamız, Bodrum’u bir arkadaşının aracılığıyla öğrenmiş. Kamp sevdasıyla yola çıkmışlar. Gece yiyecek bir şeyler almak için bakkala girmişler. Tam yoğurt alacakken dükkan sahibi, “Ağabey alma, son kullanma tarihi yakın. Üst mahalledeki bakkaldan al. O da kazansın” demiş. Babamız hep, “O zaman Bodrum esnafına hayran kalmıştım. Çünkü İstanbul esnafında bu kadar doğallık kalmamıştı” der. Bu hikayeden etkilendiğimizden kaynaklı, Bodrum deyince aklımıza hep içtenlik, doğallık ve kendine haslık gelir. Bodrum, içine kötü karakterleri almayan bir mini dizidir bizim için!

Haberin Devamı

Flört zamanının hayali Bodrum’da gerçek oldu

YAKIN ANCAK BİR O KADAR DA UZAK İKİ İLÇE

Bodrum ve Milas’taki favori mekanlarınızı paylaşabilir misiniz?

- Bodrum ve Milas birbirine bu kadar yakın olmasına rağmen, doku olarak birbirlerinden çok farklı kültüre sahip. Milas’ın son zamanlarda zeytinyağıyla ön plana çıkması bizi çok mutlu etti. Milas denilince ilk aklımıza gelen ve “Olsa da yesek” diye bize iç çektiren, ‘Köfteci Alaaddin’ vazgeçilmezimiz. Eğlence ve organizasyon da mutlaka ‘Havuz Başı’ ziyaret edilmeli. Bunların yanında doğayla iç içe ‘Uyku Vadisi’ asla ve asla es geçilmemeli. Bodrum’un mekanlarına gelecek olursak... Aslında hepsi birbirinden farklı ve değerli. Kale’nin eşliğinde gün batımını izlerken ‘Ren Pan’da yediğiniz pizzanın lezzetini unutamayacağınıza garanti veriyoruz. Yazın Yalıkavak’ta püfür püfür esen rüzgar eşliğinde levrek simit, kışın ise şömine eşliğinde sıcak mı sıcak bir ortamda karides beğendi yemek istiyorsanız ‘Latife Hanım Meyhanesi’ne uğramalısınız.

Haberin Devamı

Flört zamanının hayali Bodrum’da gerçek oldu

GÜNE YÜZÜNÜZÜ DENİZDE YIKAYARAK BAŞLAYIN

Sizden bir Bodrum ve Milas programı alabilir miyiz? Neler yapılabilir?

- Milas’ta salı günleri kurulan köy pazarını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Uyku Vadisi’nde yer alan İncirli Mağarası tek kelimeyle harika. Mağaradaki sarkıt ve dikitler insanı gerçekten hayrete düşürüyor. Milas’a 28 kilometre uzaklıktaki Labranda’nın tarihine mutlaka göz atmalısınız. Yine Milas’taki Beçin Kalesi, “Doğa bize nasıl oyun oynuyor?” şeklinde cümleler kurdurabilecek kadar enteresan yapıya sahip. Bodrum ise bizim için apayrı bir değere sahip. Bodrum’da yapılacakları düşününce bunu mevsimsel olarak ikiye ayırmak lazım. Bodrum’un yazını işimiz gereği pek fazla yaşayamasak da kışı bizim için çok ama çok değerli. Yazın erken kalkmayı seviyorsanız yüzünüzü banyoda değil, günün ilk ışıklarıyla birlikte denizde yıkamanızı öneririz. Bizce, Bodrum Kalesi gezilecekler listesinin ilk başında yer almalı. Doğa harikası Cennet Koyu ve Orak Adası görülmeye değer güzellikte. Gümüşlük’te gün batımı, Turgutreis sahilde bisiklet turu, Yalıkavak’ta Sandima köyüne doğru ufak bir yolculuk, Karaincir’de Bal Mahmut’un yerinde kabak çiçeği dolması lezzetiyle buluşmak eminim ki benliğinizde hissettiğiniz Bodrum’a bambaşka bir anlam yükleyecek.

Haberin Devamı

Flört zamanının hayali Bodrum’da gerçek oldu

Pandeminin hayatınıza ve işinize etkilerinden söz eder misiniz? Sektörünüze yansımaları ne yönde oldu?

- Pandemi 2020 yılına damga vuran olayların en büyüğü oldu. Hayatımıza etkileriyle işimize yansımaları ters orantılı işledi aslında. Sanırım herkes gibi bu süreçte bizler de biraz iç sesimizi dinlemeye başladık. Hayatın bize direttiklerini değil, aslında daha çok bizim için değerli ve anlamlı olan içimizdeki çocuğu dinlemeye başladık. Zaman içindeki koşuşturmaca anlamlı olduğu kadar bir o kadar da anlamsız olduğunu yüzümüze vurdu aslında. Verilen değerlerin sorgulanması, hayattan ne beklediğimiz biraz daha netleşti. Sevginin gücü ve paylaşmanın değerini anladık. Tüm bu detayları göz önüne aldığımızda bu yönde bizi pozitif etkiledi diyebiliriz. Ancak sektörel anlamda kış aylarındaki kapanmalar bizi biraz daha sıkıntıya soktu. Türkiye genelindeki birçok işletmeye nazaran aslında Bodrum, biraz daha şanslı geçirdi bu süreci.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!