Feng shui ile hayatını da mekanını da güzelleştir

Güncelleme Tarihi:

Feng shui ile hayatını da mekanını da güzelleştir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2021 11:01

Mimar Elvan Özyar Coşan’a göre aslında hepimiz feng shui nedir biliyoruz ve hissediyoruz... Mesela bugün kaç mekandan girer girmez sıkıntıyla hemen kaçmak istediniz ya da kaç mekanda aslında 10 dakikalık işiniz varken yarım saat oturup kaldınız?

Haberin Devamı

Hep konuştuğunuz şu köşedeki konumu çok iyi olmasına rağmen, kim ne açarsa açsın tutmayan dükkan var ya, ya da kalitesi ötekilerden daha düşük olmasına rağmen sokakta en çok iş yapan restoran... İşte tüm bu hissettiklerimizin sebebi feng shui...

İZMİR’in ilk feng shui danışmanı mimar Elvan Özyar Coşan, mekanların hayatımızdaki etkilerinin olduğunu ve doğru feng shui uygulamalarıyla yaşadığımız mekanların daha huzurlu ve bereketli hale geldiğini söyledi. Coşan, 6 bin yıllık bu kadim felsefeyi şöyle özetledi: “Sözlük anlamı rüzgar ve su olan feng shui, doğanın evrensel enerjilerini yaşadığımız mekanlarda ve hayatımızda harekete nasıl geçirebileceğimizi, negatif enerjileri nasıl azaltarak hayatımızdan ve mekanlardan uzaklaştırabileceğimizi bize gösteren muhteşem bir rehber. Doğada her şey bir denge içerisinde. İnsan yaşadığı mekanlarda da hep bu yüzden dengeyi arıyor. Doğru feng shui uygulamalarıyla bu dengeyi sağlayıp hayatımızdan olumsuzlukları çıkartmamız aslında çok kolay. Feng shuide her şey 5 element üzerine kurulu: Ateş, toprak, metal, su ve ağaç. Bu 5 element arasında yapıcı ve yıkıcı bir döngü mevcut. Biz de yaptığımız analiz ve düzenlemelerle bu elementlerin mekanda ve insanda dengede olmasını sağlıyoruz. Mekanı inceleyerek, hesaplamalara göre olumlu alanları daha aktif hale getirecek, olumsuz alanları ise pozitife dönüştürecek renk ve elementler kullanılmasını sağlıyoruz.”

Haberin Devamı

Feng shui ile hayatını da mekanını da güzelleştir

DOĞRU KONUM, UYGUN RENK

Feng shuiye göre ev ya da işyerimizi düzenlemek için genelde tadilata gerek olmadığını belirten Coşan, doğru konumlandırmalar, uygun renk, element ve malzeme seçimiyle mekanların daha bereketli ve huzurlu hale gelebildiğini ifade etti. Coşan, feng shuinin herhangi bir dini inanış ile ilgisi olmadığını, doğanın enerjisini mekanlarımızda kullanmamızı sağlayan bir metafizik sistemi olduğunu vurgulayarak, doğru bir feng shui uygulaması için yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı: “Öncelikle mekanın ölçekli bir çizimi hazırlanır. Luo pan pusula ile yapılan ölçümler sonrasında mekanın haritası çıkartılır ve çizim üzerine yerleştirilir. Uçan yıldızlar yöntemiyle mekanlardaki negatif ve pozitif yıldızlar çıkartılır. Mekanın çevre analizleri yapılır. Mekanı kullanan kişilerin doğum tarihlerine göre 4 sütun analizi çıkartılır ve şans dönemleri incelenir. Tüm bu bilgiler doğrultusunda mekandaki pozitif yıldızların etkisi artırılıp, negatif yıldızların yok edilmesi sağlanır.”

Haberin Devamı

Feng shui ile hayatını da mekanını da güzelleştir

YATAK ODANIZA “AŞK” KATIN

- Yatak odanızdaki dağınıklıkları yok edin, giymediklerinizi/kırılmış objeleri kapı dışarı edin.
- Yalnız insan tabloları ya da içinizi sıkan ne kadar tablo varsa onlara da elveda! Aşkı ve mutluluğu anımsatan objeler kullanın.
- Aynalar hem uykuyu böler hem de yatağı görüyorsa aldatılma durumları olabilir; ayna kullanmayın.
- Aşk için “yatak odasını kırmızı dekore edin” denilir. Ancak, enerji haritasını çıkartmadan renk ve malzeme kullanımı çok yanlış sonuçlar doğurabilir. Doğru malzeme ve renk kullanımı için danışmanlık alınabilir.
- Yatak başı sağlam bir duvara dayanmalı. Yatak çift kişilik ve iki tarafı da açık olmalı. Komodinlerin üzerindeki objeler çift olmalı, örneğin sağ taraftaki lamba kırıldıysa mutlaka yenisini koyun.
- Yatağın tavanında kiriş varsa mutlaka yatağın yerini değiştirin. Yatağa paralel olan kirişler, eşler arasında tartışma ve huzursuzluk yaratır.
- “Hep aynı sorunlarla karşılaşıyorum, hep terk ediliyorum, aldatılıyorum” diyorsanız, mekanın enerji haritasının çıkarılıp sorunlu bölgeler yeniden düzenlenip ve Çin astrolojisine (kaderin dört sütunu) göre incelenebilir.

Haberin Devamı

Feng shui ile hayatını da mekanını da güzelleştir

SALONLAR NASIL DÜZENLENEBİLİR?

- Salon çok girintili çıkıntılı olmamalı.
- Evin en büyük alanları olmalı ama çok fazla eşyayla doldurulmamalı.
- Yemek odası ve salonu bir arada kullanıyorsak iki alanı çok fazla birbirine geçirmemeye çalışın.
- Mobilyalarınızı yuvarlak hatlı seçmeye çalışın. Rengine karar vermeden önce mekanın luo pan pusula ile ölçülüp enerji haritasının çıkarılması gerekiyor.
- Kırılmış, eski objeleri tüm alanlarınızdan olduğu gibi salonlarınızdan da uzak tutun.
- Gerçek feng shuiye göre her evin bereket, akademi, başarı gibi yönleri evin yapılış tarihi ve pusula yönü ve o yılın enerjisine göre değişmektedir. Bu hesaplamaları yapmadan internetteki genel geçer bilgilere göre evinizde bu yönleri aktive etmeye çalışmayın.

Haberin Devamı

Feng shui ile hayatını da mekanını da güzelleştir

EVDE ÇALIŞANLAR İÇİN DEKORASYON ÖNERİLERİ

- Evin giriş alanlarından uzakta bir alan seçin.
- Yatak odasında çalışmayın. Başka şansınız yoksa, yatak alanı ile çalışma alanını seperatör, perde gibi bir bölücüyle ayırın.
- Çalışma masanızı sırtı bir duvara yaslayacak ve pencere ve kapıyı görecek şekilde ayarlayın.
- Etrafında negatiflik veren bir obje varsa asla tutmayın.
- Dağınıklıklardan kurtulun.
- Çalışmaya başlamadan önce tütsü, ses çanı ile mekanı arındırın. Bunları yapma şansınız yoksa, sevdiğiniz bir müziği de açabilirsin.

Feng shui ile hayatını da mekanını da güzelleştir

ÇOCUK ODALARINDA BUNLARA DİKKAT!

Haberin Devamı

- Rahat bir uyku için yatak direk kapının karşısında olmamalı.
- Yatak başı duvara dayalı olmalı.
- Yatak başının arkasındaki duvar tuvalet ya da banyo duvarı olmamalı.
- Bazasız yatak kullanmayı tercih edin, mecbursanız düzenli tutup yastık yorgan gibi şeyler koyun.
- Çocuğunuzun çalışma masası, odaklanması için sırtı duvara dönük olacak ama kapıya dönük oturmayacak şekilde ayarlanmalı. Başka bir seçenek yoksa, masaya kapıyı göreceği minik bir ayna koyabilirsiniz.
- Fenshui sadeliği sever, dağınık yerlerde enerji tıkanıklıkları oluşur bu sebeple çocuklarımıza hem çalışma masalarını hem de odalarını toplamayı öğretmeliyiz.

Feng shui ile hayatını da mekanını da güzelleştir

 ELVAN ÖZYAR COŞAN

1987 yılında doğan Elvan Özyar Coşan, liseyi İzmir Özel Türk Koleji’nde okudu. Sonrasında Yaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Coşar, ardından yüksek lisansını tamamladı. Daha önce feng shui hakkında bir çok şey duymuş ve okumuş olmasına rağmen hiç inanmadığı bir konu olan feng shui macerasına, aldığı ilk eğitimi sonrasında öğrendiği gerçek feng shui ile bambaşka bir gözle bakmaya başladı ve bu yolda ilerlemeye karar verdi. Dünyaca ünlü feng shui duayeni International Feng Shui Association (IFSA) kurucularından Grand Master Raymond Lo’nun IFSA onaylı ‘Feng Shui’, ‘Kaderin Dört Sütunu’, ‘Çin Astrolojisi’ ve ‘I-Ching’ eğitimlerini tamamlayıp İzmir’de 2015 yılında profesyonel anlamda feng shui danışmanlığına başlayan ilk mimar oldu. İzmir’de yaşayan Coşan, Türkiye’nin her yerine feng shui danışmanlığı hizmeti veriyor.

ÇİN İMPARATORLARI FENG SHUİ KULLANIYORDU

ELVAN Özyar Coşan, kökleri 6 bin yıl öncesine dayanan feng shuiyi geçmişte Çin imparatorların güçlerini artırmak için kullandığını söyledi. Günümüzde bir çok başarılı şirket yöneticisinin feng shui ile dekorasyonu tercih ettiğini de kaydeden Coşan, “Zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz ofislerimiz, hayatımızı etkileyen mekanların en başında geliyor. İyi bir feng shui düzenlemesi yapılmış bir ofiste daha verimli çalışarak, daha bereketli ve başarılı işlere ulaşmak, personel motivasyonunu artırmak mümkün. İşyerinde feng shui danışmanlığı alarak işyerinin analizinin çıkarılıp sorunlu bölgelerin tespit edilmesi ve düzenlenmesiyle işlerini daha olumlu bir yöne yönlendiren çok sayıda iş insanı var” dedi.

18 ŞUBAT’TA YENİ EĞİTİM BAŞLIYOR

FENG shui konusunda uzmanlaşmak için aynı zamanda eğitim veren ve yakında yeni bir eğitim programına daha başlayacak olan Elvan Özyar Coşan, eğitimin içeriğiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Bu eğitime katılanlar, uçan yıldızlar teoremini öğrenerek mekan analizi çıkarmayı ve feng shui ile doğanın gücünü mekanlarımıza ve hayatlarımıza yansıtmayı öğrenecek. Çin kozmotolojisi, chi ve yin-yang kavramları, 8 trigram/bagua, kua numarası hesaplama, lupan pusula kullanımı, mekanın rölevesinin alınması ve basit kroki çiziminin yapılması gibi pek çok konu hakkında derinlemesine bilgi verilecek.”
Katılım için herhangi bir ön koşul bulunmayan Coşan’ın feng shui eğitimleri, 18 Şubat ve 16 Mart 2021 tarihleri arasında haftada iki gün saat 20.00 ile 22.30 arasında ve internet üzerinden olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!