Fatih Elibol’dan ebeveynlere çocukları için sağlıklı büyüme ortamı inşa etmenin şifreleri

Güncelleme Tarihi:

Fatih Elibol’dan ebeveynlere çocukları için sağlıklı büyüme ortamı inşa etmenin şifreleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2022 14:57

Lordların koçu olarak tanınan, ‘Gelecek Bugün Başlar’ın yazarı MCC (Master Certified Coach) Fatih Elibol, kitabıyla aynı adı taşıyan etkinliğinde, geleceğini değerlerine göre şekillendirmek isteyenlere yol arkadaşlığı yapacak. Elibol, 8-9 Nisan’da gerçekleşecek buluşmada pandemi yorgunluğunu en çok hisseden ebeveynlere çocukları için sağlıklı büyüme ortamı inşa etmenin şifrelerini verecek.

Haberin Devamı


İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerin yanı sıra dünyanın 5 kıtasında 2 dilde eğitimler vermeyi sürdüren Fatih Elibol, “Çocuklar ailelerinin aynasıdır. Davranışlarını, sözlerini, tavırlarını ebeveynlerinden kopyalarlar. Karakterlerinin oturmaya başladığı gelişim çağında ev ortamında tanık oldukları huzursuzluklar okul başarılarını, duygu durumlarını ve gelişme süreçlerini etkiler. Aile içi iletişimi doğru şekilde kuramayan ebeveynler, doğru iletişim kuramayan nesillerin yetişmesine neden olur. Her açıdan sağlıklı nesiller yetiştirmek, bugünün yetişkinlerinin hem kişisel hayatlarındaki problemlerinin üstesinden gelmeleri, hem de bunu aile ilişkilerine olumlu bir biçimde yansıtmalarıyla mümkün olur” dedi.
Ebeveynler değişirse doğru ve sağlıklı iletişim kuran, şiddetten kaçınan nesiller yetişeceğini söyleyen Elibol, “Bunun anahtarı da kendi kendinin koçu olmaktır. Problemler, tarafların dinlemeyi ve soru sormayı bilmemesinden kaynaklanan iletişimsizlik sebebiyle çözümsüz hale gelir. Doğru sorular sormayı, iyi bir dinleyici olmayı, yargılamadan yaklaşmayı koçluk sayesinde öğrenebilen ve kendi kendinin koçu olabilen yetişkinler iş hayatlarındaki anlaşmazlıkları daha kolay çözer, iletişim becerilerini geliştirir, huzurlu bir ev ortamı yaratır. Böylece çocuklar için kritik bir dönem olan pandemi sonrasını başarıyla atlatmak mümkün olur. Dinlemeyi bilen nesiller için ebeveynlere koçluk eğitimi almalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!