Farkındalık atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Farkındalık  atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 09:35

DEFNELİA’nın kurucusu Özden Gözlüklü Saka, yoga eğitmeni Pelin Pola’nın düzenlediği ‘21 Günlük Hamile Rutini Atölyesi’nde yüksek polifenollü zeytinyağının hamilelerde ve bebeklerde faydaları konusunda bilgi verdi. Yüksek polifenollü zeytinyağı konusunda farkındalık yaratmak ve sürekli projeler geliştirmeyi hedeflediğini ifade eden Özden Gözlüklü Saka, “Hamilelik sürecinde yapılması gereken öz bakım ritüelleri ve yüz-vücut bakım ritüellerinde nelere dikkat edilmesi konusunda yoga eğitmeni Pelin Pola’nın düzenlediği atölyede yerimi aldım” dedi.

Haberin Devamı

 

POLİFENOLLER ÜRETİYOR

Özden Gözlüklü Saka, “Zeytin ağacı kendini bakteri ve virüslerden korumak için polifenoller üretir. Bunlar da mikro besinlerdir. Bizler yüksek polifenollü sağlıklı natürel sızma zeytinyağı tükettiğimizde ise bağırsak mikrobiyatamızı dengeler, zararlı bakterileri yok ederken yararlı bakterinde popülasyonunu arttırır Bununla birlikte hamilelerin yüksek polifenollü zeytinyağı tükettiklerinde, hamilelerin en çok karşılaştığı reflü probleminde polifenoller, insan hayatı için çok önemli olan antioksidan ve serbest radikal antagonizm yani zıt etki bileşenlerinin birbirini negatif yönde etkilediği oluşum ve antimikrobiyal aktivite gösteriyor. Bu özellikleriyle de zeytinyağı yemek borusunda oluşan hasarın giderilmesinde çok etkili olabilir, hızlı bir şekilde rahatlama sağlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

RUHSAL DENGE ÖNEMLİ

Yüksek polifenollü zeytinyağının mide asitliğini azaltarak gastrit ve ülsere karşı da koruduğunu dile getiren Saka, şu bilgileri verdi:

“Sindirimimizi kolaylaştırır. Diş konusunda da hamileler zaman zaman sıkıntı yaşar. Kemik ve dişlerin gelişmesinde, hücre ve dokuların yenilenmesinde çok büyük role sahiptir. Bir diğer önemli konu hamilelerde ruhsal denge çok önemli. Yüksek polifenollü zeytinyağı serotonin (mutluluk hormonu) ve depomin (haz hormonu) hormonlarının dengelenmesini sağlar. Sağlıklı yağlar tükettiğimizde beyin ve sindirim sistemimizde bulunan kolosistokinin hormonu etkileşime geçer ve midenin daha yavaş yavaş boşalmasını sağlar. Midemizi en son sağlıklı yağlar terkeder. Bu durumda da yüksek polifenollü zeytinyağı tükettiğimizde bizlere tokluk hissi ver aynı zamanda da yüksek enerjiyi bedenimize yükler.”


ATÖLYEDE

NELER VAR

YOGA eğitmeni Pelin Pola ise ‘21 Günlük Hamile Rutin Atölyesi’ hakkında şu bilgileri verdi:

“Hamilelerin, mindfulness temelli öz bakım rutinlerini dengelemek. Bu rutini farkındalıkla oluşturmalarını desteklemek. Hamilelik dönemlerinde kendi sağlıklarına, dolayısıyla bebeklerinin sağlıklarına temel attıkları; yeni ve önemli bedensel, ruhsal, fiziksel ve zihinsel akışların hayatlarına yerleşmesine katkıda bulunulması amacıyla bu atölyeyi oluşturduk. Postür akışları, tetik noktaları, beden farkındalığı akışları, öz bakım ritüelleri, yüz ve vücut bakım ritüelleri, hamilelere özel bedensel ve fiziksel yoga akışları, doğuma bedensel hazırlık akışlar ve doğuma zihinsel hazırlık akışları gibi başlıklarla çalışıyoruz.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!