Evde Sağlık Hizmetlerine Yoğun Talep

Güncelleme Tarihi:

Evde Sağlık Hizmetlerine Yoğun Talep
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2015 10:12

MENDERES BELEDİYESİ TARAFINDAN GEÇEN YIL BAŞLATILAN EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ İLE İLÇENİN DÖRT BİR YANINA SAĞLIK HİZMETLERİ ULAŞTIRILIYOR.

Menderes Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan Evde Sağlık Hizmetleri ile ilçenin dört bir yanına sağlık hizmetleri ulaştırılıyor. Ücretsiz uygulamadan bir yıllık süreçte bin 23 kişi yararlandı.
Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan Evde Sağlık Hizmetleri tüm hızıyla devam ediyor. 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile doktor ve hemşireye ihtiyacı olan ancak evden çıkamayan vatandaşların hizmetine sunulan uygulama kapsamında bin 23 haneye ulaşılırken, 654 kişi de ambulans hizmetinden yararlandı.
PERİYODİK BAKIM
Menderes’te ikamet eden vatandaşların telefon veya direk başvuru ile yararlandıkları uygulama kapsamındatalepler değerlendirilip hastanın hastalık durumuna göre öncelik sırası belirleniyor. Tespitin ardından hastanın hastalığa göre ihtiyaçları belirleniyor. Programa alınan hastaya, rutin aralıklarla ziyaretler gerçekleştiriliyor.
TAM DESTEK
Uygulama kapsamında hasta bakım sürecinde, doktor muayenesi ve hemşirelik hizmetleri gerçekleştiriliyor. Hastanın rutin muayenesi, kan alımı, rutin tahlilleri gibi laboratuvar hizmetlerinin yapıldığı uygulamada, pansuman, enjeksiyon, serum takma, sonda takma, ilaç raporu, bez gereksinimini karşılama ve bez değiştirme gibi ihtiyaçlar yerine getiriliyor. Evden çıkamayacak yatalak durumdaki hastalara ise yıkama, vücut silme, bez değiştirme, yatak yapımı, tırnak kesimi gibi kişisel bakım hizmetleri de sunuluyor.
YOĞUN TALEP
Bir yıllık süreçte yoğun talebin olduğu uygulamadan 820’si 65 yaş ve üstü, 203’ü evden çıkamayacak durumda olan vatandaşlar olmak üzere toplam 1023 kişi yararlandı. 654 kişi ise hastaneye ulaşım için ambulans hizmetini kullandı.
“HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, sosyal belediyecilik adına önemli adımlar attıklarını belirterek, “ Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çoğunluğun sesi olacağımızı söylemiştik. Evde Sağlık Hizmetleri ile bu söylemimizi yerine getiriyoruz. Ücretsiz uygulamamız ile binden fazla vatandaşımıza sağlık hizmetlerimizi ulaştırdık. Bu sayı her geçen gün artıyor. Vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olmayı sürdüreceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!