Evde sağlık hizmetiyle hastane evinize geliyor

Güncelleme Tarihi:

Evde sağlık hizmetiyle hastane evinize geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2022 01:41

ÖZEL İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi Tıbbi Direktörü, Aile Hekimliği Uzmanı Dr. İbrahim Sivrikaya, evde sağlık hizmetlerinin gün geçtikçe arttığını söyledi.

Haberin Devamı

Gazi Evde Sağlık Birimi’nin, herhangi bir sağlık kurumundan alınabilecek her türlü sağlık hizmetini hastaların evinde sunduğunu belirten Dr. İbrahim Sivrikaya, “Hastalandığınız zaman doktor ve hemşire evinize gelir. Doktor muayenenizi yapar. Tahlil gerekiyorsa kan, idrar, gaita, PCR, kültür gibi örneklerinizi alır. Tedavinizi düzenler. Reçetenizi yazar. Hemen tedavi gerekiyorsa evde damar yolunuzu açarak gereken tedaviyi yapar. Gerekiyorsa idrar sondası takar, gerekiyorsa burun yoluyla mideye nazogastrik sonda takarak beslenmenizi sağlar. İhtiyaç halinde tüm uzman doktorlar evden aranarak görüş alınır. Diğer uzmanların önerileri doğrultusunda diğer tedaviler düzenlenebilir, ileri inceleme için hastaneye gidiş-gelişler planlanabilir. Gelişen teknoloji sayesinde evde EKG, EKO, USG ve röntgen çekilebilmektedir. Evde oksijen tedavisine ihtiyaç duyan hastalara oksijen konsantratörü ve pulse oksimetre sağlanmaktadır. Yine bu tür hastalar için hava yollarını temizlemek için ev aspiratörü sağlanmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

YATAĞA BAĞLI HASTALAR

Yatağa bağlı hastalar için de evde bir çok tedavi imkanının sunulduğunu kaydeden Sivrikaya, şöyle devam etti: “Giderek yaşlanan ülkemizde birçok evde, yatağa kısmen veya tamamen bağlı yaşlı hastalar bulunmaktadır. Bu hastaların önemli bir bölümü evde fizik tedavi, yatak yarası pansumanı, beslenme sondası veya idrar sondası gibi hizmetlere ihtiyaç duymaktadır. Bu tür hastalar ve onlara bakım verenler psikolojik desteğe ihtiyaç duyabilmektedir. Doktor, hemşire, fizyoterapist, psikolog ve diyetisyen gerektiren tüm bu hizmetler tarafımızdan sağlanmaktadır. Hastaneye gelemeyecek durumda olan ya da gelmek istemeyen hastalarımız için ilaç raporları, mama raporları tarafımızdan sağlanmaktadır. Uyku apnesi araştırması için evde uyku apne test cihazı getirilerek gerekli incelemeler yapılabilmektedir. Hastalarınızın hastane hizmetine ihtiyaç duyması halinde özel araçlar ya da ambulansla hastane ve ev arasında transfer hizmetleri verilmektedir. Dilediğiniz zaman check-up incelemesi, ihtiyaç duyduğunuzda koruyucu ve güçlendirici tıbbi uygulamalar evinizde yapılabilmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!