Estetik cerrahide neler değişti?

Güncelleme Tarihi:

Estetik cerrahide neler değişti
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2023 17:21

ÖZEL İzmir Gazi Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Öksüz, yapılan çalışmalara göre şu an 5 yaşında olan çocukların yüzde 80’inin 100 yaşının üzerini göreceğini belirterek, “Bunun anlamı, daha uzun yıllar hayatta kalacağız demek. O nedenle hem dış görünüm olarak hem de biyolojik yapı olarak daha iyi olmamız gerekiyor. Yeni kuşaklar bu bilince daha hızlı varırken, daha akıllı ve daha duyarlılar. Z kuşağının estetikte ve uzun yaşam alanında ana talep edici olduğu görülüyor. Alfa denilen son kuşağın ise çok daha da hızlı olarak bu alanın içine gireceğini görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

 

BENZER GÖRÜNMEK İSTEMİYORLAR

İnsanların çoğunun kendilerine özgü olan özelliklerini tamamen değiştirmekten kaçınmaya başladıklarını kaydeden Öksüz, “Muayene esnasında hasta-hekim arasında yapılan detaylı görüşmeyle ihtiyaçları belirleniyor ve kişinin genetik özellikleri, etnik kimliği, yaşı gibi faktörler göz önüne alınarak kişiye özel bir planlama gerçekleştiriliyor. Bu yolculukta cerrahi işlemler veya cerrahi olmayan işlemler tercih edilebiliyor. Sonucun başarılı olması için bu görüşme oldukça önemli bir rol alıyor ve tabiri caizse kişinin kendisine ait en iyi versiyonu hedefleniyor” şeklinde konuştu.

DOĞALLIK ÖN PLANDA

Son dönemlerde insanlar yapay ve abartılı görünen işlemlerden uzaklaşmaya başladıklarını ve doğallıktan yana olduklarını belirten Öksüz, şöyle devam etti: “Cerrahi işlemler olan burun ameliyatı, kaş kaldırma gibi işlemlerde önceki yıllarda standart bir anlayış varken, son zamanlarda insanlar doğal ve daha özgün işlemleri tercih etmeye başladı. Göz çevresi ve kaş uygulamaları için de aynı şeyler geçerli. Geçtiğimiz yıllarda aşırı kalkık kaş ve göz kenarları daha çok tercih edilirken, şimdilerde bu abartılı gece makyajı tarzında duran görünümden uzaklaşılıp daha saf ve masum ve de çekici görüntülere doğru bir dönüş olduğu çok bariz.”

Haberin Devamı

CERRAHİ DIŞI İŞLEMLER

Günümüzde cerrahi dışı işlemlerin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Öksüz, “Uzmanlara göre bu ilgi artmaya devam edecek. Cerrahi işlem, cerrahi olmayan işlem ve cilt tedavilerinde dikkat etmeniz gereken çok önemli noktalar bulunmaktadır. Kullanılacak ürünün markası, kalitesi, veriliş miktarı ve şekli çok büyük önem taşımaktadır. Yanlış uygulamalar size kalıcı ve büyük zararlar verebilir. Bu süreci mutlaka estetik konusunda yeterli deneyim ve bilgiye sahip bir hekim ile sürdürmelisiniz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!