Esnafa ücretsiz yazar kasa kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Esnafa ücretsiz yazar kasa kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 12:55

Esnafa ücretsiz yazar kasa kampanyası

Haberin Devamı

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) ve Halkbank kampanyasıyla ücretsiz verilecek yeni nesil yazar kasalardan almak isteyenler için İzmir'de de başvuruların başladığı bildirildi.

TESKOMB ve Halkbank kampanyasıyla esnafın cihaz ücreti ödemeden yazarkasa sahibi olması hakkında bilgi veren TESKOMB Genel Başkan Vekili ve 16. Bölge Birliği Başkanı Salahaddin Hünü, 3100 Sayılı Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun'un, 69 ve 70 no'lu genel tebliği kapsamında 2014 yılı cirosu 150 bin TL'den az olan mükelleflerin 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanım zorunluluğunun başlayacağını belirtti. Piyasa değeri 1300 TL ila 1850 TL arasında olan yeni nesil yazarkasaların yükünü TESKOMB ortaklarının sırtından kaldırmak için Halkbank ile kampanya başlattıklarını dile getiren Hünü, almak isteyenlerin Kooperatifler üzerinden başvuruda bulunabileceklerini söyledi. Sektör ayırt etmeksizin tüm ortakların başvurularını en kısa zamanda işleme alarak ücretsiz yazar kasalarına kavuşmalarını ve kanuni zorunluluklarını cihaz ücreti ödemeden yerine getirmelerini sağlayacaklarını ifade etti. Yaklaşık 2 milyon esnafı ilgilendiren kanuni zorunluluğun, böylesi bir destek ile esnafa ulaştırılması için aylık 3 bin 400 TL ila 5 bin 400 TL arasında kredi kartlı işlem sözü vermenin yeterli olacağını kaydettti.

Ücretsiz yeni nesil yazarkasanın yanı sıra, küçük esnafın yeni nesil yazarkasalar üzerinden satış ve stok raporu alabilmeleri için 1700 TL değerindeki muhasebe programı ve 48 ay boyunca yaklaşık 600 TL değerindeki GSM hat bedelinin de ücretsiz geldiğine dikkat çeken Hünü, son teknoloji yeni nesil yazarkasalarla birlikte esnafın büyük bir kolaylığa erişeceğini bildirdi.

İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!