Enerji bağımsızlığı için milli kaynak

Güncelleme Tarihi:

Enerji bağımsızlığı için milli kaynak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2023 03:51

YENİLENEBİLİR enerji sektöründe hizmet veren Vega Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş., İzmir Çeşme’de doğal yaşamla bütünleşik şekilde temiz enerji üretiyor. Türkiye’de enerji bağımsızlığı için milli kaynakların kullanılmasının çok önemli olduğunu dile getiren Genel Müdür Erman Kaya, sektörde 8 yıldır 152 bin aileye yerli ve yenilenebilir enerji sağladıklarını söyledi. “Enerji üretiminde 8’inci yaşımızı kutluyoruz” diyen Kaya, şöyle devam etti:

Haberin Devamı


CANLILARLA DOST OLDUK
“Toplamda 312 bin ton karbondioksitin atmosfere salınımını engelledik. 14 bin fidan diktik, santral sahasındaki doğal tohumları eksik yerlere ektik. Uydu fotoğraflarından da görülebileceği üzere bölgenin doğal yapısını koruduk. Yeni ağaçlarla bitki örtüsünü güçlendirdik. Bu enerjiyi üretirken doğal yaşamla ve bölgedeki canlılarla dost olduk. Santral bünyesinde arı kovanları kurduk, küçükbaş hayvanlar yetiştirdik. Çevreye olan saygımızı sürdürdük. Zaten RES’ler bulundukları santral sahası itibariyle o alanları koruyan tesisler. Bölgenin betonlaşıp konutlaşmasına engel olarak yeşil kalmasını sağlar.”

SAĞLIKLI ENERJİ TÜRÜ
Rüzgar enerjisinin Türkiye’nin ekolojik dengesini koruduğunu ve yerel kaynakların değerlendirilmesiyle birlikte enerji bağımsızlığına da katkı yaptığını dile getiren Erman Kaya, “RES’ler doğaya hiçbir atık bırakmadığı için çevreci ve sağlıklı bir enerji türü. Tamamen doğal kaynakları kullanması ve yenilenebilir özelliğiyle ülkemiz için büyük önem taşıyor. Bu konuda toplumsal farkındalık ve yeni nesillerin bilinçlendirebilmesi için birtakım çalışmalar da yürütüyoruz. YouTube’dan yayın yapan ‘Rüzgar Adam’ kanalımızla eğitici içerikler ve sohbetlerle rüzgar enerjisi hakkında merak edilenleri anlatıyoruz. Bu eğitimlerimizi bir akademi kurarak daha kurumsal bir yapıyla insanlara sunmak için çalışmalarımız da sürüyor. Ayrıca ‘A’dan Z’ye Rüzgar Santrali’ adlı kitabımda da okullara ve sektör paydaşlarına kalıcı bir katkı sağlamak istedim. Güney Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle AB projesi bünyesinde de rüzgar enerjisi konusunu işlediğimiz yeni bir kitabı da kısa sürede öğrenciler ve merak eden okurlarla buluşturacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!