'En güzel beyaz albinizm'

Güncelleme Tarihi:

En güzel beyaz albinizm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2017 11:57

'En güzel beyaz albinizm'

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi Kültür Merkezi'nde 'En güzel beyaz albinizm' sloganıyla düzenlenen seminer ilgi gördü. Türkiye Albenizm Derneği işbirliğiyle gerçekleşen seminerde, albinizm ve tedavi yöntemleri anlatıldı.
Seminer öncesi konuşan Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Nurcan Çakır, Türkiye'ye örnek olan evde bakım hizmetleri gibi projelerin yanısıra pek kurum, üniversite ve dernekle işbirliği yaparak vatandaşların sağlık konusunda bilinçlenmelerine katkı sağladıklarını söyledi. Türkiye Albinizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çalışkan ise böylesi önemli bir rahatsızlık ve tedavisi konusunda düzenlenen seminere destek veren ve ev sahipliği yapan Bornova Belediyesi'ne Başkan Olgun Atila'ya teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından göz hastalıkları uzmanları Prof. Dr. Tülin Berk, Op. Dr. Murat Ezberci ve Görme Engelliler Özel Eğitim Öğretmeni Aysun Gülap Koç'un konuşmacı olduğu seminire geçildi. Albinizmin göz bulgularını anlatan Prof. Dr. Tülin Berk, genetik danışmanın ve erken müdahalenin önemini vurguladı. Preklinik çalışmaların olumlu sonuç verdiğini ifade eden Berk, "Tüm bunlarla birlikte destek grupları önemlidir ve desteklenmelidir" diye konuştu.
'Albinizmde az görme' başlığıyla bir sunum yapan Op. Dr. Murat Ezberci, "Her şeyin başı ışık" diyerek, uygun ışık koşullarının sağlanmasının hasta için çok önemli olduğunu söyledi. Ezberci, gözlüklerde ışık duyarlılığına göre filtre kullanılması gerekliliğine de dikkat çekti. Görme Engelliler Özel Eğitim Öğretmeni Aysun Gülap Koç ise hastalıkta görsel öğrenmenin önemini anlattı.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!