Ekrana çok bakmak gözümüzü kurutuyor

Güncelleme Tarihi:

Ekrana çok bakmak gözümüzü kurutuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2020 18:53

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Opr. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, mevsim değişimleriyle birlikte hava koşullarına bağlı olarak gözlerde kuruluk ve alerji görülebildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Pandemi döneminde çocuklar başta olmak üzere her yaştan insanın ekranda kalma sürelerinin yükseldiğini ve uzun bilgisayar kullanımının da göz kuruluğunu artıran önemli etkenler arasında yer aldığını aktaran Dr. Kahraman, “Göz kuruluğundan kaynaklanan batma, yanma, yorgunluk, aniden sulanma gibi şikayetlerle başvuran hastalar için suni gözyaşı, gözyaşı ritmini artırıcı damlalar ve gözyaşı kanallarına tıkaç koyma yöntemlerinden oluşan tedavi uyguluyoruz” dedi.

MOLA VERMEK ÖNEMLİ
Opr. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, şu bilgileri verdi: “Salgın nedeniyle evde çalışma ve online eğitimler, bilgisayar ya da tablet gibi cihazlarda günlük geçirilen zaman ciddi oranda yükseldi. Çocuklar da bu dönemde ders ve diğer eğitimler nedeniyle daha uzun bir süre ekran karşısında kalmaya başladı. Bu da göz kuruluğu ve diğer bazı göz rahatsızlıklarının görülme sıklığını artırdı. Uzun saatler bilgisayar ya da telefon ekranına bakarak çalışanların da belli bir süreden sonra ara vermeleri gerekiyor. Bu süreyi temiz hava alınabilecek bahçe ve balkon gibi bir yerde geçirmekte fayda var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!