Egeli maden ihracatçılarına kadın eli değdi

Güncelleme Tarihi:

Egeli maden ihracatçılarına kadın eli değdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 10:53

Egeli maden ihracatçılarına kadın eli değdi

Haberin Devamı

BU yıl 25'inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin (EMİB) ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi, Su Doğaltaş Genel Müdürü Banu Bekişoğlu Celkan oldu. Türkiye'nin ihracatta yıldız sektörlerinden doğaltaş sektörünün en güçlü temsilcisi Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu'nda görev değişikliği yaşandı. Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin geçtiğimiz dönemde yönetim kurulu üyeliğinden ayrılan temsilcileri yerine; Su Doğaltaş Genel Müdürü Banu Bekişoğlu Celkan, Espet'in Yöneticisi Samet Tunay Gündüz, Tümaş Mermer'in Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Sungur, Asmer Mermer'in Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şener ve Medmar Mermer'in Yönetim Kurulu Başkanı Rudi Erol Berberoğlu EMİB'in yeni yönetim kurulu üyeleri oldular.

İHRACATÇILARDA 6'INCI KADIN YÖNETİCİ

Söz konusu değişikliklerle Ege Maden İhracatçıları Birliği'nde bir ilk yaşandı. Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Su Doğal Taş Mermer firması sahibi Banu Bekişoğlu Celkan, Bu yıl 25'inci kuruluş yıldönümünü kutlayan EMİB'in tarihindeki ilk kadın yönetim kurulu üyesi oldu. Banu Bekişoğlu Celkan'ın katılımıyla, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde faaliyet gösteren 12 ihracatçı birliğinin yönetim Kurullarındaki kadın temsilci sayısı 6'ya yükseldi.

KAYA: DAHA DA ARTMASINI BEKLİYORUZ

Son yıllarda doğal taş sektöründe firma sahibi ve yönetici olarak çok sayıda kadının çalışmaya başladığını belirten EMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, bu gelişmenin mutluluk yarattığını, önümüzdeki dönemlerde bu sayının daha da artmasını beklediklerini dile getirdi. Birlik projeleri hakkında da bilgi veren Kaya, Aziz Sancar Türk Kültür Evi mermerlerin Birlik tarafından karşılandığını belirtti. Kaya, işlenmiş doğaltaş sektörüne yönelik hazırlanan UR-GE projesi ve Xiamen 2017 Doğaltaş Fuarı milli katılım organizasyonu çalışmalarının da sürdüğünü ifade etti.

İTALYA'YA TEKNİK GEZİ

Türk doğal taş sektörünün 1980 sonrasında İtalya'nın pazarına girdiğinde İtalyanların tasarım ve işlenmiş ürünlere yönelerek pazardaki pozisyonlarını değiştirdiğini anlatan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, şöyle devam etti:

“İtalya, Türk doğal taş sektörü ile rekabet edemeyeceğini görünce tasarım ve uç ürünlere yöneldi. Bizden fazla ihracat yaptılar. Bugün Türkiye İtalya olacak, İran ise Türkiye. İtalya'nın tasarım ve uç ürün konusundaki bilgi birikimini analiz etmek üzere yakın zamanda bölgeye düzenleyeceğimiz teknik inceleme gezisi sonucunda elde edeceğimiz çıktılar ile Türk doğal taş sektörünün muhteşem renk seleksiyonu ve kalitesini katma değerli ürünlerle ön plana çıkaracağız."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

---KUTU---

BANU BEKİŞOĞLU CELKAN KİMDİR?

1982'de Elbistan'da doğan Bekişoğlu, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra özel bir kuruluşta araştırma görevlisi olarak Ortadoğu üzerine çalışmalarda bulundu, 2005-2007 yılları arasında Bilgi Üniversitesi'nde MBA eğitimini tamamladıktan sonra baba mesleği olan doğal taş sektöründe çalışmaya başladı. 2010 yılında Su Doğal Taş Mermer Ltd. Şti.'ni kuran Banu Bekişoğlu, ailesinin doğal taş sektöründeki 35 yıllık tecrübesiyle, 3 ocağı ve 2 fabrikasıyla 25 ülkeye ihracat yapıyor.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!