Ege Üniversitesi'nden örnek protokol

Güncelleme Tarihi:

Ege Üniversitesinden örnek protokol
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 14:06

Ege Üniversitesi'nden örnek protokol

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi Rektörlüğü ile Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim Derneği arasında EÜ Yeni Senato Salonu'nda işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolün imza törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dr. Dilek Sabancı, Özel Olimpiyatlar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, Prof. Dr. İlknur Tanboğa, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Varol, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Semih Ötleş ve Prof. Dr. Yeşim Kirazlı katıldı.

İmza töreninde Ege Üniversitesi ailesi adına konuşan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Ege Üniversitesi olarak toplumsal sorumluluk projesi olan 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersini yürürlüğe koyduk. 5-6 bin proje yaptık. Özel insanların hayatını kolaylaştırmaya çalıştık. Özel çocukların, özel ortamlarda aktivite yapmaları için gayret gösterdik. Özel diyoruz çünkü engelli kelimesini sevmiyoruz. Bu yüzden 'Engelsiz Egeyi' kurduk. Engel herkes için var, önemli olan insanı sevmek ve değer vermektir. Merkez Kütüphane'ye görme engelliler adına alfabe geliştirdik. Bir adım daha atarak 'Sesli Kitap Projesi'ni gerçekleştirdik. Özel eğitmenlik dalında bölüm açmak için YÖK'e başvuru yaptık ve açtık. Çünkü öğrencilerin yönlendirilmeye ihtiyacı var" diye konuştu.

Her şeyin para kazanmak olmadığını, kazanılan parayı olumlu olarak topluma geri vermenin önemli olduğunu vurgulayan Dr. Dilek Sabancı, “Ege Üniversitesi'nin projelerini duyunca çok şaşırdım. Ben Avrupa da mıyım? Amerika da mıyım? Burası Türkiye değil herhalde. Söyleyecek bir şey bulamadım keşke her şey böyle olsa. İşler daha çabuk ilerler" diye konuştu.

Protokol; egzersiz ve sporun insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisi göz önüne alınarak toplumda yer alan zihinsel engelli bireyleri de kapsıyor. Bu bireylerin fiziksel ve zihinsel gelişmeleri ile birlikte onların toplum içinde daha iyi ilişkiler kurabilmesini sağlamaya destek olmayı amaçlıyor. Ege Üniversitesi ve Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim Derneği (TÖSSED) işbirliği ile özel olimpiyat sporcularının spor eğitimine destek olma ve bu alanda ortak çalışmalar yapmak seminerler, konferanslar, sportif yarışmalar, kamplar düzenlemek protokolün esas konularını oluşturuyor.

İZMİR (DHA)

foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!