Ege Bölgesi'nin Genç Şefleri Çeşme'de yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Ege Bölgesinin Genç Şefleri Çeşmede yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 19:55

Ege Bölgesi'nin Genç Şefleri Çeşme'de yarıştı

Haberin Devamı

EGE Bölgesi'nin İzmir başta olmak üzere 8 ilinden gelen "Genç Şefler"in yarıştığı yöresel lezzetler şampiyonasında, Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi birinci oldu.

Çeşme, izdiham yaşanan Alaçatı Ot Festivali'nin hemen ardından farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Çeşme Belediyesi, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON), Ege Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (EGAPAFED), Ilıca Otel ana sponsorluğunda, 5. Ege Bölgesi Genç Şefler Şampiyonası, yöresel lezzetler şampiyonası düzenlendi. Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki yarışmaya İzmir'i temsilen Çeşme Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yanı sıra Afyonkarahisar, Aydın, Muğla, Kütahya, Uşak, Denizli ve Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nden üçer ekip, yöresel lezzetlerde şampiyon olmak için kıyasıya yarıştı.

Sunuculuğunu gazeteci Korcan Karar'ın yaptığı şampiyonada, milli sörfçü ve oyuncu Çağla Kubat, şarkıcı Pınar Aylin, yemek kitabı yazarı Süleyman Dilsiz, Gökhan Tufan, Ömer Atan, Selahattin Can, Çağla Özer, Nehir El, Sırma Güven, Mustafa Dumanlıdağ, Ruhi Kocabıyık, Yalçın Çölgeçen ve Dilek Yetkiner jüri olarak yer aldı.

"DÖRT GÜNDE 120 BİN KİŞİ OT FESTİVALİ'NE GELDİ"

Şampiyonada konuşan CHP'li Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme'nin önemli turistik değerleri bulunduğunu ve festivallerin de Çeşme turizminde önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Alaçatı Ot Festivali, beklenenden üç, belki de dört kat fazla rağbet gördü. Benim kanaatim, aynı anda Alaçatı sokaklarındaki kalabalık 20 binin üzerindeydi. Esnafımızla görüştüm, ellerinde mal kalmadığını söylediler. Dört günde 120 bin kişi Ot Festivali'ne geldi. Turizmin ana temalarından birisi de gurme turizmi. İnsanlar artık özgün yemekler yemek, farklı tatlar tatmak için dünyanın bir ucuna gidiyorlar. Alaçatı da kendisini bu anlamda var etmiş, mekanlarında yörenin lezzetlerini bulabileceğiniz bir yer. Mutfak turizminin gelişmesi için bu tür etkinliklerin yapılması gerekiyor. Hatta bu tür etkinlikleri uluslararası boyuta taşımak gerekir. İşte o zaman Çeşme'nin marka kent olmasına bir adım daha yaklaşmış oluruz. Burada 8 ilden başarılı genç yetenekler bulunuyor. Günümüzde aşçılık çok önemli bir sektör haline geldi. Burada da geleceğin başarılı aşçılarını görüyorum. Önleri çok açık olsun. Çeşme'de de turizm sektöründe bolca başarılı aşçılara ihtiyacımız var" dedi.

Konuşmaların ardından jürinin yaptığı değerlendirmede, birincilik ödülünü Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, "Tarhana çorbası, kestane püresi, yatağında Uşak tarhanalı, kuzu pirzola ve Uşak Ulubey demir tatlısı" mönüsüyle kazandı. Yarışmada, Muğla Datça Özcan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Kütahya Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi ise üçüncülük ödülünü kazanmayı başardı.

Yarışmada, en iyi başlangıç yemeği kategorisinde "sıkıcık çorbası" ile Kütahya Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, en iyi ana yemek kategorisinde "Kestane püresi yatağında Uşak tarhanalı kuzu pirzola" yemeği ile Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve en iyi tatlı kategorisinde "meskek tatlısı" ile Manisa Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekipleri ödül kazandı.

En iyi sunum ve en iyi hijyen ödülü ise Çeşme Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne verildi.

Ege Bölgesi Genç Şefler Şampiyonası'na sponsor ve destek olan firma, kurum ve kişilere de Tema Vakfı tarafından kendi adlarına dikilen fidanların sertifikaları, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve konuk olarak gelen Seferihisar ve Karaburun kaymakamları tarafından dağıtıldı.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!