ECOTRAIN MUN konferansından 20 ödül İTK'nın

Güncelleme Tarihi:

ECOTRAIN MUN konferansından 20 ödül İTKnın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2019 15:53

İzmir Özel Türk Koleji Bahattin Tatış, Büyükçiğli, Marmaris, Manisa ve Bornova Kampüsü öğrencileri, 13-15 Aralık tarihleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleşen "ECOTRAIN" (Model United Nations Training) MUN konferansına katıldı.

Haberin Devamı

 

 

 

Bu yıl 6.sı düzenlenen Model Birleşmiş Milletler Eğitim Programında, tüm kampüslerimizden 103 başarılı öğrenci Avrupa Birliği delegasyonunu temsil eden delegeler olarak seçildi.

MUN, Birleşmiş Milletler Programının simülasyonu olarak bilinen liseli ve üniversiteli öğrenciler için hazırlanmış 3 günlük bir konferanstır. Bu konferans, ev sahipliği yapan okul öğrencileri tarafından düzenlenmektedir. Konferansa katılan gruplar komite konuları bazında araştırma ve sorgulamaya yönelik bir çalışma süreci yapmaktadırlar. Öğrencilerin dünya sosyal ve siyasal olayları karşısında farkındalıklarını arttırmak, kültürel açıdan ve dünya vatandaşı olarak geliştirmek amaçlı düzenlenen bu prestijli konferansa ciddi bir ön çalışma ile hazırlanan İTK’lı delegeler, komite konularını araştırarak kendi yorum ve çözüm önerilerini katarak ilerleme kaydetti.

 

Haberin Devamı

Bahattin Tatış Kampüsü'nden 9, Marmaris Kampüsü'nden 7, Manisa Kampüsü'nden 2, Büyükçiğli Kampüsü'nden 2 ve Bornova Kampüsü'nden 1 öğrenci ile best delegate, outstanding delegate ve honorable mention ödüllerini alarak konferanstan başarı ile döndü.

 

İTK’lı öğrencilerin ECOTRAIN’e katılarak eşsiz bir deneyim yaşadığını belirten danışman öğretmenleri; süreç boyunca öğrencilerin araştırma, sorgulama, yeni insanlarla tanışma ve her şeyden önemlisi de kendilerini geliştirme fırsatı bulduğunu, uluslararası konularda tartışma ve fikirlerini belirtme şansı elde ettiklerini ifade ettiler. İTK’lı delegeler edindikleri deneyimle önümüzdeki dönemlerde düzenlenecek olan diğer ulusal ve uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferanslarına da katılacak.

 

 

Ödül alan öğrenciler:

 

* Bahattin Tatış Kampüsü

 

Outstanding Delegates:

Selin Ertulgan

Yalın Öner

Naz Bahçeevli

Mehmet Ege Gündoğdu

Özce Işık

Tuna Vergili

Zeynep İlaslan

Hikmet Mert Yertutmaz

 

Honorable Mentions:

Onur Umut Şimşek

* Manisa Kampüsü

 

Honorable Mentions:

Yağmur Akyıldız

Çağan Belge

* Marmaris Kampüsü


Best Delegate:

Lara Mia Ayhan

Ahmet Eren Karademir

Outstanding Delegates:

Hakan Ege Artun

 

Honorable Mentions:

Emily Ballı

Tuana Mülayim

Elif Gökcen

Beşircan Çalışkan

 

* Büyükçiğli Kampüsü

 

Honorable Mentions:

Ozan Oruç

 

*Bornova Kampüsü

 

Honorable Mentions:

Yiğitcan Altun

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!